wyspa pag-strasko
napisał(a) hala » 20.08.2008 21:43
witajcie , po roku wracam jak bumerang i na forum i na wyspe Pag.Byłam w zeszłym roku , jak juz pisałam, ale tylko na tygodniowym pobycie i jade w tym roku po 20-stym sierpnia na 2 tyg.Bardzo mi sie podobalo i wyspa i camping ....może gbyby jeszcze piasek byl na plazy to juz byłabym w 7 niebie, ale nie mozna miec wszystkiego...sam camping moze drogi ,ale naprawde spelnia oczekiwania .Moja córcia miała wtedy 2 latka i gdybym miala codziennie deptać kilometrami na plaże z jakiegos hotelu czy apartamentu z cała masą tobołów potrzebnych do plażowania z takim maluchem ,to pewnie bym przeklinała jak ..ok nie powiem jak.Tu miałam totalny komfort -blisko klimatyzowany domek przy samej plaży...wieczorami na tarasie ,tuż tuż morze -cieplutkie i przeźroczyste , nie ma tu jak mi wcześniej mówiono -jeżowców ,wiec siedzi się w wodzie prawie caly czas .Owszem trzeba miec buty-takie do wody , ale ciepła woda 20 parę stopni...to nie to co nasz Bałtyk,...brrr...zimny i wietrzysty,a często deszczowy...Wyspa Pag przecudna -najpierw sprawia wrażenie pustej ,niezamieszkałej i kamienistej ,potem stopniowo pokazuje swoje uroki.Teraz zabieramy rowery ,żeby przyjrzeć się wszystkiemu blizej, z okien samochodu niewiele widać ....to tyle -gorąco polecam... jeśli ktoś ma konkretne pytania chetnie odpowiem ....pozdrawiam