napisał(a) Lupus37 » 30.01.2009 14:56
jaser napisał(a):W okrugu donji byłem w 2008 było całkiem przyjemnie blisko do Trogiru i do gornego okrugu plaże bardzo przyjemne zwłaszcza Kava.
Jest jeszcze jedna plaża zjazd do niej koło poczty w prawo w dół 200m i jestś, na plaży małe bistro, leżak można pożyczyć jest też prysznic.
Sklep jest na miejscu koło poczty można kupić wszystko na większe zakupy do gornego okrugu lub Trogir
Polecam
Nazywajmy rzeczy po imieniu!!! - bo mogą się ludzie zdziwić jak dotrą na miejsce
Nie sklep a SKLEPIK i nie plaża tylko PLAŻYCZKA z bistro(jak to nazywasz) i wypożyczalnią leżaków, generalnie oblegane co dzień przez wczasowiczów z okolicznych apartamentowców, ale nie tylko, bo to jedyne cywilizowane miejsce na tym odcinku Ciovo i ludzie zjeżdżają tam samochodami. Zresztą z zaparkowaniem auta jest duży kłopot.
A sklepy, restauracje i plaże z prawdziwego zdarzenia znajdują się w Okrugu Gornji!!! Ładne plaże są także w Arbaniji i Slatine.
Nie zgodzę się również, że do Okrugu czy tym bardziej do Trogiru jest blisko? Zależy dla kogo, 6-7 km (nie pamiętam już dokładnie) to nie jest odcinek, który można codziennie pokonywać piechotą w 35 stopniowym upale. Poza tym do przyjemności nie należy tak długi spacer poboczem drogi.
Nie odradzam pobytu w Okrug Donji, ale byłem, sprawdziłem na własnej skórze i dlatego uprzedzam.
Powtarzam więc - musicie mieć świadomość, że na zakupy, do restauracji, czy na lody z dzieciakami będziecie musieli jeździć samochodem!
Pozdrav