Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Okrug Donji lub VINIŠĆE ktoś był?

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
ivan klasnić
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) ivan klasnić » 29.01.2009 18:40

Witam.
Potrzebuję informacji z pierwszej ręki o apartmani SUNSET
właściciel Grgo Benutić Okrug Donji.
Mamy zamiar wyjechać tam większą ekipą więc warto to wcześniej sprawdzić.
Za wszelkie informacje będę bardzo wdzięczny.
Ostatnio edytowano 02.02.2009 08:15 przez ivan klasnić, łącznie edytowano 1 raz
Lupus37
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lupus37 » 29.01.2009 20:18

W Apartamencie Sunset nie byłem, ale w 2007 roku spędziłem z rodzinką 2 tygodnie w Okrugu Donji. Chociaż "spędziłem" to złe słowo - w Okrugu Donji tylko spaliśmy, a to z prozaicznego powodu - tam, oprócz 1 małej poczty i 1 restauracji, po prostu NIC nie ma. Do najbliższego sklepu ok. 6-7 km.
Tak więc jeśli nastawiacie się na spędzenie wakacji w formie objazdowej - w dosłownym tego słowa znaczeniu - to OK!
ivan klasnić
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) ivan klasnić » 29.01.2009 20:46

Dziękuję za informację.
Lupus37
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lupus37 » 29.01.2009 20:54

ivan klasnić napisał(a):Dziękuję za informację.

Po to tu jesteśmy :D , aby sobie pomagać. Szkoda tylko, że nie mogłem przekazać lepszych wieści.
ivan klasnić
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) ivan klasnić » 29.01.2009 22:28

Nie jest łatwo znaleźć apartamenty dla 4 rodzin w cenie ok 50E.
Ale cóż ma być Cro to będzie Cro :D :D :D
jaser
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) jaser » 30.01.2009 13:21

W okrugu donji byłem w 2008 było całkiem przyjemnie blisko do Trogiru i do gornego okrugu plaże bardzo przyjemne zwłaszcza Kava.
Jest jeszcze jedna plaża zjazd do niej koło poczty w prawo w dół 200m i jestś, na plaży małe bistro, leżak można pożyczyć jest też prysznic.
Sklep jest na miejscu koło poczty można kupić wszystko na większe zakupy do gornego okrugu lub Trogir
Polecam
Lupus37
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lupus37 » 30.01.2009 14:56

jaser napisał(a):W okrugu donji byłem w 2008 było całkiem przyjemnie blisko do Trogiru i do gornego okrugu plaże bardzo przyjemne zwłaszcza Kava.
Jest jeszcze jedna plaża zjazd do niej koło poczty w prawo w dół 200m i jestś, na plaży małe bistro, leżak można pożyczyć jest też prysznic.
Sklep jest na miejscu koło poczty można kupić wszystko na większe zakupy do gornego okrugu lub Trogir
Polecam

Nazywajmy rzeczy po imieniu!!! - bo mogą się ludzie zdziwić jak dotrą na miejsce :!:
Nie sklep a SKLEPIK i nie plaża tylko PLAŻYCZKA z bistro(jak to nazywasz) i wypożyczalnią leżaków, generalnie oblegane co dzień przez wczasowiczów z okolicznych apartamentowców, ale nie tylko, bo to jedyne cywilizowane miejsce na tym odcinku Ciovo i ludzie zjeżdżają tam samochodami. Zresztą z zaparkowaniem auta jest duży kłopot.
A sklepy, restauracje i plaże z prawdziwego zdarzenia znajdują się w Okrugu Gornji!!! Ładne plaże są także w Arbaniji i Slatine.
Nie zgodzę się również, że do Okrugu czy tym bardziej do Trogiru jest blisko? Zależy dla kogo, 6-7 km (nie pamiętam już dokładnie) to nie jest odcinek, który można codziennie pokonywać piechotą w 35 stopniowym upale. Poza tym do przyjemności nie należy tak długi spacer poboczem drogi.
Nie odradzam pobytu w Okrug Donji, ale byłem, sprawdziłem na własnej skórze i dlatego uprzedzam.
Powtarzam więc - musicie mieć świadomość, że na zakupy, do restauracji, czy na lody z dzieciakami będziecie musieli jeździć samochodem!
Pozdrav
ivan klasnić
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) ivan klasnić » 30.01.2009 19:27

Wasze informacje wykorzystamy przy planowaniu miejsca pobytu.
Jeszcze raz dziękuję.
siwy33
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) siwy33 » 02.02.2009 00:31

Witam,zdecydowanie polecam okrug gornji.
ivan klasnić
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) ivan klasnić » 02.02.2009 08:17

... a może ktoś był w VINIŠĆE i może podzielić się swoimi wrażeniami :)
jorgus111
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jorgus111 » 02.02.2009 08:34

ivan klasnić napisał(a):... a może ktoś był w VINIŠĆE i może podzielić się swoimi wrażeniami :)

Niedawno był podobny temat omawiany :wink:
ivan klasnić
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) ivan klasnić » 02.02.2009 08:39

Dzięki za info. Nie wpadłem na pomysł aby spenetrować :lol: forum bez użycia chorwackich liter.

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone