Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Novi Vinodolsk pytania:) kto by?

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
ttlmos
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) ttlmos » 03.02.2008 18:17

Witam:)
mam kilka pytan :) jak sie zabarac za podróz do chorwacji :)
6 osob plus 2 dzieci na dwa auta...
ale pytanie gdzie (nawet miasto mamy nie ustalone)
ale jak np. Novi Vinodolsk
jak szukac ofert? znalazlem z forum np. zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link
i co wybieram goscia np apartament 6+2 pisze i napisac do niego emaila? zadzwonic? w jakim jezyku sie dogadam z nimi?
jakie sa przecietne koszty? na dzien za taki apartament?
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 03.02.2008 18:45

Wejdź na FAQ tam znajdziesz odpowiedź na pytanie
Gosia Begovic
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Gosia Begovic » 05.02.2008 11:17

Napisz na e-maila[url] adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl Wynajmuje app: w miejscowosci Dramalj (Crikvenica) od Novog vinodolska 13 km. wczesniej.[/url]
marcin.k
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) marcin.k » 05.02.2008 14:16

Cóż, wydaje mi się, że Novi nie jest najlepszym miejscem w tej okolicy. Widziany z bliska prezentuje się jednak gorzej niż na zdjęciach. Promenada jest mało ciekawa, a plaża to właściwie wyłącznie beton.
jolam15
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) jolam15 » 06.02.2008 07:56

marcin.k napisał(a):Cóż, wydaje mi się, że Novi nie jest najlepszym miejscem w tej okolicy. Widziany z bliska prezentuje się jednak gorzej niż na zdjęciach. Promenada jest mało ciekawa, a plaża to właściwie wyłącznie beton.

Sorki, ale nie masz racji co do plaży.Owszem w centrum jest betonowa plaża, ale zaraz przy wjeździe do Novi Vinodolski są apartamenty i tam są bardzo ładne plaże. W stronę campingu
Jaacek
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jaacek » 01.03.2008 12:33

Zgadza się plaża miejska to porażka, ale zachodnia cześć Novego Vinodolska jest bardzo przyjemna
keruj7
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) keruj7 » 01.03.2008 13:10

Drugą część pierwszego pobytu w Chorwacji spędziłem w Novi Vinodolski. W zasadzie tylko dlatego, że spodobał mi się camping "Zagori". Samo miasteczko (wg. mojego odczucia) nic ciekawego. Zaspokaja podstawowe potrzeby.
Mikulski
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mikulski » 01.03.2008 14:25

byłam w Novi Vinodolski 2 lata temu, jak chcesz to dam ci namiary. napisz na adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
Marcin29
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marcin29 » 06.03.2008 13:04

ttlmos napisał(a):Witam:)
mam kilka pytan :) jak sie zabarac za podróz do chorwacji :)
6 osob plus 2 dzieci na dwa auta...
ale pytanie gdzie (nawet miasto mamy nie ustalone)
ale jak np. Novi Vinodolsk
jak szukac ofert? znalazlem z forum np. zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link
i co wybieram goscia np apartament 6+2 pisze i napisac do niego emaila? zadzwonic? w jakim jezyku sie dogadam z nimi?
jakie sa przecietne koszty? na dzien za taki apartament?

Ja bym tam napewno nie spedzil calego urlopu.Jezdzcie na poludnie kilka krokow dalej na Primosten Trogir Split Omis Makarska...tam jest dopiero przyjemnie!! :wink:
ines
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ines » 09.03.2008 00:56

http://cro.pl/forum/search.php?mode=results

szukaj..

bardzo dużo postów jest o Novi Vinodolski:)
bylam tam, nie bylo zle...jednak poludniowa czesc cro od Splitu w dół jest o wiele piekniejsza :)
keruj7
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) keruj7 » 30.03.2008 11:57

Wpadł mi w ręce przewodnik Jugosławia -wydany przez Wiedzę Powszechną, uwaga! w 1965 roku. Dużo treści nadawała by się do działu: Trochę Humoru ale w niektórych fragmentach jest dość ciekawy. Pozwolę sobie od czasu do czasu na wpisanie cytatów w różnych miejscach forum. (Nie wiem czy to nie jest groźba karalna?). A więc:(pisownia oryginalna) " Na południe od Selca, naprzeciwko wyspy Krk leży u podnóży gór wapiennych przyjemne i malownicze uzdrowisko Novi Vinodol. Tutaj w okresie rzymskim znajdowała się osada, z której pozostały ruiny rzymskiej twierdzy Lopar. Z dawnego zamku Frankopanów ocalała czworoboczna baszta: w tym zamku właśnie został w 1288 r. podpisany <Vinodolski zakonik>, najstarszy słowiański zbiór praw pisany głagolicą. Ocalały odpis również pisany głagolicą, przechowuje Zagrzebska Biblioteka Uniwersytecka. Do ciekawych zabytków należy kościół św. Filipa i Jakuba z okresu wczesnego renesansu oraz kaplica św. Sebastiana z XVI w. Główne centrum turystyczne mieści się w nowej części miasta, wyposażonej w tonące w zieleni i kwiatach hotele i pensjonaty. W lecie urządza się tu zawody sportowe, koncert i festiwal folkloru, na którym można podziwiać piękno tutejszych, znikających już częściowo, strojów ludowych".
Dziękuje za uwagę.

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone