Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Odwołane loty z norwegian'a

Nie każdy musi podróżować swoim samochodem. Autokar, pociąg, samolot ... możliwości jest wiele. W tym dziale także tematyka promów.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
dudette
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) dudette » 13.06.2009 15:14

Witam,
Wczoraj otrzymałam wiadomość, że mój lot do i z Chorwacji został odwołany :(:(:( . Przeszukałam już sporo portali wyszukujących loty i nigdzie nie mogę znaleźć lotów bezpośrednich za mniej niż 1000zł(bilety kupiłam za trochę ponad 600zł w tą i z powrotem)...co jest dość logiczne biorąc pod uwagę, że chciałabym się tam dostać(i wydostać) na przełomie sierpnia i września...
Czy macie jakieś porady jak mogłabym dotrzeć do Chorwacji? Jest możliwość wykupienia samych lotów z biura podróży (nie chce jechać na wycieczkę zorganizowaną)?
adziorek
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) adziorek » 13.06.2009 15:52

Też nas to dotknęło :/ Wymarzyliśmy sobie podróż poślubną i co? I norwegian bez słowa odwołał nam loty.

Wiesz jak się odzyskuje pieniądze? Tam jest podany numer, ale do norwegii, nie wiem jak się dogadać, aby mi zwrócili kasę.
Paranoja :/
dudette
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) dudette » 13.06.2009 16:10

Trzeba zadzwonić na podaną infolinię, podać numer lotu, a pieniądze w przeciągu 4 tygodni zostaną zwrócone na kartę kredytową którą płaciliście.

A podany nr nie jest do Norwegii ;> Zadzwoń pod ten numer 22 201 11 64 .
adziorek
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) adziorek » 13.06.2009 16:38

Dzięki! :D

Jestem strasznie rozczarowana, bo to miała być nasza podróż poślubna i pierwszy raz miałam lecieć samolotem, a tak to... :( Bez szans na znalezienie innego, taniego połączenia, więc pewnie będziemy się tułać... Próbuję znaleźć coś przez Bratysławę, ale ciężko w wyszukiwarkach, więc pewnie na miejscu się zorientujemy czy da radę w ogóle się przedostać do Cro :lol:
dudette
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) dudette » 13.06.2009 17:05

Ech, no ja też miałam pierwszy raz lecieć i to do Chorwacji...teraz wszystkie inne propozycje wyjazdu wydają mi się do bani. Już się mocno nastawiłam, bilety mieliśmy już w styczniu :(

Znalazłam wyloty z Berlina(germanwings) i z Pragi (skyeurope), sa oczywiście droższe, ale i podróż do tych dwóch miast na pewno jest bardziej uciążliwa niż do Wawy...także nic ciekawego :(
adziorek
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) adziorek » 13.06.2009 17:16

Ja jestem z wawy, więc dla mnie tym bardziej ;P

Kurcze, a my dziś cały dzień nie możemy dodzwonić na ten numer, który podałaś :/
dudette
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) dudette » 13.06.2009 17:45

jak nie możecie się dodzwonić to jest tam w pewnym momencie czekania (na wolnego konsultanta) opcja, ze oni do Ciebie oddzwonią(trzeba bodajże wybrać 1) lub podać nr na który maja oddzwonić(trzeba wybrać 2).
powodzenia :)
asiazz
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) asiazz » 13.06.2009 18:59

ja i moi znajomi jesteśmy w tej samej sytuacji, lot do Dubrownika jest, powrót ze Splitu odwołany, trzeba będzie poszukać innej alternatywy...
kaya
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaya » 13.06.2009 19:25

O jakie loty dokladnie chodzy,ja mam leciec z Dubrovnika do Warszawy w czwartek,czy ten lot jest,nie dostalam zadnego maila od Norwegian
asiazz
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) asiazz » 13.06.2009 19:43

zostały odwołane od drugiej połowy sierpnia, m. in. mój 26 sierpnia ze Splitu, 13.08 mam do Dubrownika, póki co jest, swoją drogą jestem ciekawa, czy np. na dwa tydzień przed wylotem mogą odwoływać lot
joasiasok
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) joasiasok » 14.06.2009 09:27

dostaliscie maila z odwołaniem lotu?bo moja rezerwacja znikneła a maila nie dostałam.
26.08 do splitu z wawy w jedną strone
dudette
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) dudette » 14.06.2009 09:43

ja dostałam takiego maila(mieliśmy wykupione bilety do dubroynika na27.08, powrót tez z dubrovnika 10.09), oba loty zostały odwołane, a w mailu napisano taka informacje: "W związku z reorganizacją europejskiej siatki połączeń linie Norwegian
są zmuszone do anulowania lotów na terasie Warszawa - Dubrovnik od 17
sierpnia 2009." Zadzwoniliśmy na infolinie i tam kobieta powiedziała, że nie ma w ogóle po tym terminie lotów do Chorwacji z norwegiana.
joasiasok
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) joasiasok » 14.06.2009 09:50

mój też odwołany.... dzwoniłam, choć maila nie dostałam.
szukam do splitu albo dubrovnika 26.08 jedną osobę.znalezliscie cos z wawy, katowic, krakowa?
dudette
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) dudette » 14.06.2009 10:01

nic nie ma :( Z Polski nie znajdziesz bezpośrednich lotów...
asiazz
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) asiazz » 14.06.2009 10:12

my też nie dostaliśmy żadnej informacji, jeśli chodzi o inne połączenia, to zostają tylko z przesiadką, np. germanwings (przez Sztutgart) lub malew (przez Budapeszt) do Warszawy, w terminach, które mnie interesowały 26 lub 27 sierpnia były w cenie około 900
Następna strona

Powrót do Alternatywne środki lokomocji

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone