Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

proszę o info - z namiotem czy bez ?

Dla miłośników namiotów, przyczep i biwakowania. Standardy, ceny, ciekawe miejsca do zwiedzenia przez trampingowców.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
kabanski
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) kabanski » 29.07.2008 16:49

wybieram sie w sierpniu do Chorwacji autkiem (3 osoby) , niestety autko nie jest duze , dlatego nie chce zabierac namiotu itp. czy nie bedzie problemu z wynajeciem namiotu na kempingu ? czy lepiej jakas kwatere ? z gory serd dziekuje
elzbieta
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) elzbieta » 29.07.2008 17:27

Na większych campingach można wynająć świetnie wyposażone namioty , których właścicielami są biura podróży typu Eurocamp , Selectcamp czy Vacansoleil.Jest tych biur mnóstwo ,ale te trzy akurat mają przedstawicieli w Polsce i najlepiej taki wynajem załatwić sobie przed wyjazdem. Jednak w tej chwili może już być ciężko z miejscami.Jak się nie uda załatwić namiotu zawsze są jeszcze prywatne kwatery.Jest ich w Chorwacji tyle ,że chyba nie ma możliwości ,że zostaniecie "bez dachu nad głową" , a ceny dobrych campingów w sezonie niewiele się różnią od prywatnych kwater.
Ostatnio edytowano 29.07.2008 17:34 przez elzbieta, łącznie edytowano 1 raz
kabanski
Podróżnik
dzięki Ela :)

Nieprzeczytany postnapisał(a) kabanski » 29.07.2008 17:33

dzięki Ela ,bo juz moj zapał zaczął opdać jak przeczytałem , że sierpień najdroższy itp .
co zrobić jak właśnie w sierpniu mam urlop :wink:
jeszcze raz dzięki , mysle ze damy radę :)

pozdrawiam serdecznie
elzbieta
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) elzbieta » 29.07.2008 17:45

Wejdż sobie na strony internetowe tych biur.Jak zobaczysz ceny w sierpniu,to twój zapał znowu może opaść.Dopiero w ostatnim tygodniu sierpnia jest trochę lepiej pod względem cen.Trzeba to przeliczyć i rozważyć czy nie będzie lepiej wziąc w sezonie kwaterę niż "gotowy"namiot.Poszperaj na forum jakie są przykładowe ceny kwater.
piotrulex
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 30.07.2008 07:57

nowoczesne namioty wiele miejsca nie zajmuja, karimaty tez. spiwory latem w cro raczej nie potrzebne. ja bym bral swoj namiot - nie ogranicza Cie to co do wyboru miejsca noclegu i masz duza moblinosc w zwiazku z czym mozesz wiecej pozwiedzac i pojezdzic
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 30.07.2008 08:20

kabanski napisał(a):wybieram sie w sierpniu do Chorwacji autkiem (3 osoby) , niestety autko nie jest duze , dlatego nie chce zabierac namiotu itp. czy nie bedzie problemu z wynajeciem namiotu na kempingu ? czy lepiej jakas kwatere ? z gory serd dziekuje

Kempingi nie wynajmują namiotów, trzeba mieć swój.
Taka pisze Elżbieta - na kilku dobrych kempingach są namioty i mobile home wymienionych firm i pobyt w nich trzeba w tych firmach opłacać.
Jednak dla trzech osób to nie opłacalne, bo to namioty i mobile home są dla 4-5 osób (trzy osoby płacą tyle samo).

Na kempingu nie tylko namiot , materac i śpiwory potrzebne (czasem nad ranem jest chłodno) - lista potrzebnych rzeczy :wink: :lol:
Ostatnio edytowano 30.07.2008 08:29 przez Janusz Bajcer, łącznie edytowano 1 raz
fafikdog
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) fafikdog » 30.07.2008 08:28

Sory, ale kiedy tam jest chłodno :?:
No chyba, że temperatura rzędu 23-29 to jest chłodno (byłem 6 razy i innej temperatury nie spotkałem).
A namioty sa wynajmowane na kempingach; np Kamp Danijel http://www.crotouristguide.com/main/obj ... 170B106841 , potrzebna jest jednak rezerwacja, namiot już stoi rozbity z wyposażeniem.
A swoja drogą, przecież namiot 4 osobowy z dwoma sypialniami to paczka długości ok. 60 cm i średnicy 20-25 cm.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 30.07.2008 08:45

fafikdog napisał(a):Sory, ale kiedy tam jest chłodno :?:
No chyba, że temperatura rzędu 23-29 to jest chłodno (byłem 6 razy i innej temperatury nie spotkałem).
A namioty sa wynajmowane na kempingach; np Kamp Danijel http://www.crotouristguide.com/main/obj ... 170B106841 , potrzebna jest jednak rezerwacja, namiot już stoi rozbity z wyposażeniem.
A swoja drogą, przecież namiot 4 osobowy z dwoma sypialniami to paczka długości ok. 60 cm i średnicy 20-25 cm.

Bywa chłodno nad ranem. (i czasem jak przejdzie BURA)
Byłem 9 razy na kempingach i nigdy nie spotkałem między 4-6 rano temperatury 23-29 stopni.
(jednego roku w połowie lipca na Krk nad ranem było 12 stopni)
Czy Ty byłeś 6 razy na kempingach , czy na kwaterach :?:

Na kempingu Daniel nie byłem, ale nie wynajmują tam namiotów.

Z cennika to wynika

Jeśli są takowe , to należą do czeskich biur turystycznych - w Dalmacji Czesi mają takie namioty na kilku kempingach.
Powtarzam - nie spotkałem kempingu , gdzie na recepcji można wynająć namiot z pełnym wyposażeniem.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 30.07.2008 09:06

fafikdog napisał(a):A swoja drogą, przecież namiot 4 osobowy z dwoma sypialniami to paczka długości ok. 60 cm i średnicy 20-25 cm.

Zakwaterowanie w namiocie 4 osobowym - fajna paczka :wink: :lol:

(100 X lepsza niż kwatera daleko od plaży)
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 30.07.2008 09:16

kabanski napisał(a):wybieram sie w sierpniu do Chorwacji autkiem (3 osoby) , niestety autko nie jest duze , dlatego nie chce zabierac namiotu itp. czy nie bedzie problemu z wynajeciem namiotu na kempingu ? czy lepiej jakas kwatere ? z gory serd dziekuje

Przypomniałem sobie o 2 kempingach , gdzie można jechać bez swojego namiotu :lol:

Kemping Tomi

Kemping Planik
fafikdog
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) fafikdog » 30.07.2008 14:23

Janusz Bajcer napisał(a):
fafikdog napisał(a):Sory, ale kiedy tam jest chłodno :?:

Bywa chłodno nad ranem. (i czasem jak przejdzie BURA)
Byłem 9 razy na kempingach i nigdy nie spotkałem między 4-6 rano temperatury 23-29 stopni.
(jednego roku w połowie lipca na Krk nad ranem było 12 stopni)
Czy Ty byłeś 6 razy na kempingach , czy na kwaterach :?:

Na kempingu Daniel nie byłem, ale nie wynajmują tam namiotów.

Z cennika to wynika

Jeśli są takowe , to należą do czeskich biur turystycznych - w Dalmacji Czesi mają takie namioty na kilku kempingach.
Powtarzam - nie spotkałem kempingu , gdzie na recepcji można wynająć namiot z pełnym wyposażeniem.

Ani razu nie byłem na kwaterach i zawsze poniżej Splitu. :lol:
kabanski
Podróżnik
dzięki Wszystkim

Nieprzeczytany postnapisał(a) kabanski » 30.07.2008 19:18

dzięki Wszystkim za info :) macie racje , myslalem ze namiot to wielka paczaka (bo takie pamietam )hihi ale teraz to faktycznie pikus. Takze namiot i wszystkie potrzebne rzeczy zabieram :) zdam relacje z podroży :)

ps .wiecie moze jak najlepiej jechać ? wyjezdzam z Bydgoszczy. I kiedy tz . czy wczesnie rano czy wieczorkiem wyjechac ?
pozdr i jeszcze raz dzieki za Wszystko
kabanski
Podróżnik
thx

Nieprzeczytany postnapisał(a) kabanski » 30.07.2008 19:24

Janusz dzięki za liste ( no to jutro zaczynam szalec po sklepach :)
piotrulex
Koneser
Re: dzięki Wszystkim

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 31.07.2008 08:30

kabanski napisał(a):dzięki Wszystkim za info :) macie racje , myslalem ze namiot to wielka paczaka (bo takie pamietam )hihi ale teraz to faktycznie pikus. Takze namiot i wszystkie potrzebne rzeczy zabieram :) zdam relacje z podroży :)

ps .wiecie moze jak najlepiej jechać ? wyjezdzam z Bydgoszczy. I kiedy tz . czy wczesnie rano czy wieczorkiem wyjechac ?
pozdr i jeszcze raz dzieki za Wszystko

wobec tego witam ziomala zza miedzy :D

skombinuj tez sobie z 2kg butle gazowa + palnik i kilka nawet aluminiowych garnuszkow - warto :D

my lubimy spac w nocy wiec zawsze wyjezdzalismy z ranca, lubimy tez ogladac podczas jazdy ladne widoczki, zatrzymywac sie w ciekawych miejscach wiec dlatego jazda w dzien pomimo upalow i braku klimy

jak wracalimy z cro to wyjezdzalismy popoludniu/wieczorem, jechalismy nieco do granicy slowensko/austriackiej, pozniej kima w autku, rano sniadanko i nastepnego dnia z ranca gazem do polski zatrzymujac sie na nocke u rodzinki w katowicach :D

Powrót do Kempingi

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone