Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Z muzycznej szaf-y PAP-y ...

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
PAP
Cromaniak
Z muzycznej szaf-y PAP-y ...

Nieprzeczytany postnapisał(a) PAP » 12.01.2009 21:40

Witam,

Już jakiś czas temu wpadł mi do głowy pomysł na mały wątek autorski poświęcony muzyce :) ... tworząc kolejne wyprawy i planując ich przebieg przeważnie słucham muzyki, różnej muzyki ... wiele zależy od nastroju, pogody za oknem, stopnia zmęczenia, stopnia wyciszenia lub rozdrażnienia :) ... muzyka towarzyszy również w naszych podróżach, umilając czas spędzany w samochodzie, kiedy wcześniejsze plany przeradzają się w rzeczywistość :D ... pomyślałem sobie, że fajnie by było Wam pokazać i tą 'stronę' naszych wypraw, wstawiając tu linki do konkretnych utworów, od czasu do czasu uzupełniając je małym komentarzem :roll: ...

Pytanie ino brzmi ... są tu jacyć chętni do słuchania tego :roll: :?: :) ...

Czekam na wasze głosy i opinie ...

Pozdrawiam,

PAP
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 12.01.2009 21:53

PAP, wątków muzycznych mamy wprawdzie kilka na forum ale może by rzeczywiście cuś nowego wrzucić :wink:
Tamte, istniejące mają nieco inne przeznaczenie a tu można by poeksperymentować :wink:
Ja jestem na TAK :lol:
Pozdrav :papa:
drusilla
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) drusilla » 13.01.2009 07:55

Ja zawsze jestem na TAK jeśli chodzi o muzykę więc chętnie poczytam i posłucham :D
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 13.01.2009 10:13

PAPo... bardzo fajnie uzupełniłeś swoją relację utworem M. Bilińskiego i dzięki temu nie trzeba było biegać i szukać utworu, który Wam towarzyszył i bardzo fajnie się czytało i oglądało zdjęcia przy tej muzyce...

Sorki ale jestem za takim właśnie rozwiązaniem czyli tutaj na NIE :!: w Relacji TAK :!::!::!::!:

Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 13.01.2009 10:42

Leszek Skupin napisał(a):PAPo... bardzo fajnie uzupełniłeś swoją relację utworem M. Bilińskiego i dzięki temu nie trzeba było biegać i szukać utworu, który Wam towarzyszył i bardzo fajnie się czytało i oglądało zdjęcia przy tej muzyce...

Sorki ale jestem za takim właśnie rozwiązaniem czyli tutaj na NIE :!: w Relacji TAK :!::!::!::!:

Jeżeli można - też jestem tego zdania.
Często słuchając muzyczki wracałem na początek Twojej relacji/strony/postu i przeglądałem jeszcze raz. Dobre połączenie.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 13.01.2009 12:31

PAP napisał(a):Witam,

Już jakiś czas temu wpadł mi do głowy pomysł na mały wątek autorski poświęcony muzyce :

Pytanie ino brzmi ... są tu jacyś chętni do słuchania tego :roll: :?: :) ...

Czekam na wasze głosy i opinie ...

Pozdrawiam,

PAP

Rozumiem , że skoro muzyczny wątek autorski , to Ty będziesz nam podawał wykonawców i utworów, których słuchasz.

Ja podobnie jak Drusilla - poczytam i posłucham. :lol:
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 13.01.2009 18:52

PAPie , proszę śmiało zapodawać :)
Czekamy za Twoje hity :D
Ania W
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ania W » 13.01.2009 19:10

I ja chętnie posłucham, bo bardzo lubię muzykę. A w podróży jest bardzo ważna, później utworki kojarzą nam się z wakacjami. :D
:papa:
PAP
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) PAP » 13.01.2009 23:09

JacYamaha napisał(a):
Leszek Skupin napisał(a):PAPo... bardzo fajnie uzupełniłeś swoją relację utworem M. Bilińskiego i dzięki temu nie trzeba było biegać i szukać utworu, który Wam towarzyszył i bardzo fajnie się czytało i oglądało zdjęcia przy tej muzyce...

Jeżeli można - też jestem tego zdania.
Często słuchając muzyczki wracałem na początek Twojej relacji/strony/postu i przeglądałem jeszcze raz. Dobre połączenie.

Witam,

Mam wrażenie, że Ci co mieli przemówić przemówili więc czekać dłużej nie ma na co :wink: :lol: ...

Więc tak ... Leszku i Jacku ... Waszą argumentację rozumiem, acz nie do końca się z nią zgadzam :) ... uważam bowiem, że nie każdy kto tu zagląda ma obowiązek czytania mej relacji :wink: i vice versa, nie każdy kto ją czyta musi chcieć słuchać muzyki, a przynajmniej w nadmiernej ilości :roll: ... stąd głosy pozostałych dyskutantów bardziej trafiają do mego przekonania :) ...

Żeby nie przynudzać :lol: :lol: ... spróbujmy zrobić tak: tu polecimy z szafą PAPy gdzie będzie więcej muzyki dla muzykolubnych i gdzie będziemy mogli na jej temat dyskutować, cokolewiek będzie to oznaczać :D ... a tam będę od czasu do czasu podpinał linki do kawałków mających bezpośredni związek z danym odcinkiem czy miejscem, tak jak to było z Markiem Bilńskim i Buzludją, ilustrujących lepiej klimat danego dnia wyprawy :D :D ...

Pasuje :wink: :?: :D :D ...

To jedziemy 8) 8) ...

Pozdrawiam,

PAP
PAP
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) PAP » 13.01.2009 23:23

Otwieramy szafę :o ... ale od czego tu zacząć :roll: :?: ... trochę nad tym myślałem bo kandydatów wielu ... wygrało kryterium pierwszego utworu na swojej płycie oraz podtekst podróżniczy ...

... jest maj 1996 ... jestem w stolicy Meksyku, czyli Mexico City zwanej po ichniemu Mexico D.F. ... wchodzę do sklepu muzycznego i szukam płyty zatytułowanej August Erica Claptona ... kiedy jej słucham średnio podpada mi do gustu z wyjątkiem utworu ją otwierającego, bedącego równocześnie soundtrack'iem z filmu The Color of Money ... do dziś płyty tej nie posiadam ...

Eric Clapton - It's In The Way That You Use It
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 14.01.2009 07:18

To Twoja bajka....

To ja mam pierwsze pytanie - czy wtedy ją kupiłeś?
PAP
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) PAP » 14.01.2009 09:29

JacYamaha napisał(a):To Twoja bajka....

To ja mam pierwsze pytanie - czy wtedy ją kupiłeś?

Jacku,

A jak wynika z tekstu zamieszczonego powyżej linku :wink: :) :?:

Pozdrawiam,

PAP
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 14.01.2009 10:37

PAP napisał(a):...
Żeby nie przynudzać :lol: :lol: ... spróbujmy zrobić tak: tu polecimy z szafą PAPy gdzie będzie więcej muzyki dla muzykolubnych i gdzie będziemy mogli na jej temat dyskutować, cokolewiek będzie to oznaczać :D ... a tam będę od czasu do czasu podpinał linki do kawałków mających bezpośredni związek z danym odcinkiem czy miejscem, tak jak to było z Markiem Bilńskim i Buzludją, ilustrujących lepiej klimat danego dnia wyprawy :D :D ...
...

Pasuje :D jeszcze jak w spisie treści swojej relacji dodasz link z muzyczną szafą PAPy to już wogóle szafa bedzie grać ;)

PAP
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) PAP » 14.01.2009 12:14

Leszek Skupin napisał(a):Pasuje :D jeszcze jak w spisie treści swojej relacji dodasz link z muzyczną szafą PAPy to już wogóle szafa bedzie grać ;)

Leszku,

Bardzo dobry pomysł :D ... jest tylko jeden problem, że tu mają wstęp tylko zalogowani goście i gościówy :? ... więc jak dajmy na to goście z Bulgaricusa będą chcieli posłuchać, to ... kibel :roll: ...

Pozdrawiam,

PAP
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 14.01.2009 12:32

PAP napisał(a):...więc jak dajmy na to goście z Bulgaricusa będą chcieli posłuchać, to ... kibel :roll: ...
...

Wtedy będą posiadali dobry powód żeby zalogować się i tutaj ;)

A Ty możesz koło linka dopisać "Tylko dla zalogowanych na forum cro.pl" :lol:

Następna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone