Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Urzadzenie Kuchni...ale Jak?

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
hajduczek
Cromaniak
Urzadzenie Kuchni...ale Jak?

Nieprzeczytany postnapisał(a) hajduczek » 22.02.2011 21:05

Witam ,stwierdziłam ,że co kilka głów to nie jedna :D
w planach ....ale takich dalszych,czyli może lato...moze koniec roku mam remont kuchni.....i chciała bym ,aby to juz mialo "ręce i nogi"......

Wiem ,że wystarczy skoczyc do jakiegoś studia meblowego i zasugerują aranżację.....ale im więcej dobrych pomyslów tym lepiej :D

taki plan odręczny mojej kuchni

Obrazek

gaz....woda -w planach przesunięcie....bo teraz zlewozmywak jest przy ścianie ,za drzwiami :? ...masakra.....ale 30 lat temu pomysly mieli różne :wink: ....

jest to mieszkanie w bloku,więc podnoszenie okna nie wchodzi w grę....a to jest mój największy problem....jak zagospodarowac tę ścianę z oknem ,które jest niestety na wysokości 70 cm :( .....w tej chwili pod oknem jest kaloryfer ,ale będzie zlikwidowany całkowicie.

Proszę ,pobawcie się ze mna w wymyślanie :hearts: :smo:

Violetta
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 22.02.2011 21:10

Viola, tylko nie krzycz ... A zobacz ten artykuł.

Pamiętam, że swego czasu, bawiłem się IKEA Home Planner i jeszcze którymś przy aranżacji pomieszczeń i przydał się. :wink:

Biorąc pod uwagę, że można zapisywać i eksportować (o ile dobrze pamiętam) pomysły,
to, spokojnie, można ci zaaranżować całą kuchnie w domu, a potem przesłać, żebyś sobie mogła obejrzeć :oops:

:D
hajduczek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) hajduczek » 22.02.2011 21:16

a co ty ze mnie takiego nerwusa robisz :lol: :wink: CO TY MYŚLISZ ŻE JA CIĄGLE KRZYCZĘ 8O :lol: :wink:

a serio....popatrzę...popatrzę....ale w Ikeowskim próbowałam i jakoś mi to nie pasi...wolę ludzka poradę...najlepiej popartą własnymi doświadczeniami....bo nie sztuka zaprojektowac ,aby było ładnie...ale jeszcze niech będzie funkcjonalnie....

a z tym niskim oknem ,to juz godziny spędziłam przed monitorem i nic ciekawego nie znalazłam.....co tam wykombinować
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 22.02.2011 21:22

Dziadek Maciek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dziadek Maciek » 22.02.2011 21:29

Studio...---to kasę z Ciebie niezłą wyciągnie, inaczej planu/pomysłu raczej nie dostaniesz, ew tylko na miejscu do zobaczenia.
Doradzić--wszystko można, nawet na odległość, ale...jaki masz gust, jakie meble lubisz, jaki styl.............

Kuchnię, podobnie jak sypialnię, mam zaprojektowaną przez żonę, dopasowana do naszych upodobań, do ścian, 2 okien....
Pod jednym oknem mam stół, stary, okrągły, trochę "zabytkowy", pod drugim...w rogu miedzy ścianami z oknami mam zmywarkę, na podwyższeniu, wkładam i wyjmuję bez schylania, duża wygoda. Pod zmywarką szafka na coś... W rogu narożny kamienny zlew i dalej, pod oknem długi blat to drugiego rogu, w którym jest kuchenka (tylko płyta z palnikami). Pod blatem o zmiennej szerokości, szafki na sztućce, talerze... tak ustawiona, aby wyciągając ze zmywarki prawie bez odkręcania się, wkładać do w/w szafki.
Pod kuchenką znowu jakaś szafka, na garnki, dalej mały blat i lodówka, też na podwyższeniu, pod nią kolejna szafka. Wygoda obsługi to główna zasada naszego planowania kuchni. Za lodówką wysoka szafka z ...zabudowana, ale wyjmowana mikrofalówka, trochę niżej, ale nadal wysoko, piecyk...wkładam, tzn zona wkłada np ciasto bez schylania, znowu wygoda. Półki z piecyka oczywiście wysuwane, dla wygody. Pod piecykiem szuflady. Na jedynej pełnej ścianie szafki stojące i wiszące, długi blat, podświetlany.
Mam pomontowane bardzo dużo gniazdek, planując kuchnię żona stwierdziła, że kilka dodatkowych zawsze się przyda.
Wszystko w starym stylu.
Wpadnij w okolice W-wy, zabierz pieniążki z dziurkami, pogadamy....

Ps łazienkę tez żona projektowała, kominek także :wink:
Ostatnio edytowano 22.02.2011 21:31 przez Dziadek Maciek, łącznie edytowano 1 raz
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 22.02.2011 21:30

maciek1956 napisał(a):Wpadnij w okolice W-wy, zabierz pieniążki z dziurkami, pogadamy....
:lool:
hajduczek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) hajduczek » 22.02.2011 21:33

anakin napisał(a):a tak się nie da?

wyspa na pewno nie ,bo za mała kuchnia...a jesli chodzi o okno to chciałabym tak i to bardzo ,ale wysokość od posadzki ....70 cm...to wyklucza...za nisko byłby blat :? .....niestety
slawek66
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) slawek66 » 22.02.2011 21:36

czy parapet na pewno jest na 70 cm ???

jesli tak to moze byc ciezko zawinacw lewo caly ciag.
slawek66
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) slawek66 » 22.02.2011 21:39

a teraz kilka pytan :

czy piekarnik jest konieczny ?

czy zlew ma byc z ociekaczem, i ilu komorowy ?

czy sprzet do zbudowy czy wolnostojacy ?

z czego planujesz zrobic blat ? ( blat, samsung, marmur)

czy zmywarka jest w planie ?

ile, z dokladnoscia do tysiaca zlotych planujesz wydac ?

pozdrowienia
slawek
hajduczek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) hajduczek » 22.02.2011 21:42

Maćku :D nie wiedziałam,że moje pieniążki z dziurkami mają taką moc :lol: .....troszku daleko do tej Warszawy :wink: .......jeśli chodzi o typ mebli ....to w sumie nie o to mi chodziło....w takich sprawach jestem samodzielna 8) .....bardziej chodzi mi o ogólny zarys ....co gdzie najlepiej ....

np.czy płytę grzewczą walnąć sobie w rogu przy oknie ...czy to głupi pomysł......

czy zabudować obie ściany meblami...czy za bardzo zmniejszę sobie pomieszczenie

jak zaplanować tę ścianę po lewej od drzwi ,zwłaszcza na końcu ,bo okno zaczyna się przy samej ścianie

a naj...naj...naj...bardziej mnie męczy to okno :? ,bo w tej chwili tam nic nie ma...a szkoda powierzchni...światła dziennego
AndrzejJ.
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) AndrzejJ. » 22.02.2011 21:49

projekt kuchni kosztuje 200zł,projektant przychodzi patrzy,mierzy i projektuje :D 200zł! a jak się zamówi meble u niego to gratis :D znamy ebolca i hajduczka ale żeby sypialnię i kuchnię im urzadzać :wink:
Dziadek Maciek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dziadek Maciek » 22.02.2011 21:50

Płyta grzewcza przy oknie :?: to zależy czym grzejesz, gaz (widziałem, że jest), prąd---musisz ew uważać na wiatr z okna.
Ścianę po lewej, jeśli będą tam szafki, kończysz szafką narożną, ostrą, zaokrągloną--ważne, w którą stronę okno otwiera się.
Sławek dobrze pyta, co ma być oprócz szafek :?:
AndrzejJ.
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) AndrzejJ. » 22.02.2011 21:50

maciek1956 napisał(a):Płyta grzewcza przy oknie :?: to zależy czym grzejesz, gaz (widziałem, że jest), prąd---musisz ew uważać na wiatr z okna.
Ścianę po lewej, jeśli będą tam szafki, kończysz szafką narożną, ostrą, zaokrągloną--ważne, w którą stronę okno otwiera się.
Sławek dobrze pyta, co ma być oprócz szafek :?:

Ty tak poważnie? :wink:
slawek66
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) slawek66 » 22.02.2011 21:52

i jeszcze jedno pytanie, gotujemy na gazie czy pradem ?

lodowka w kuchni czy gdzies dalej ?
AndrzejJ.
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) AndrzejJ. » 22.02.2011 21:54

slawek66 napisał(a):i jeszcze jedno pytanie, gotujemy na gazie czy pradem ?

czasami mowi się na gazie,a czasami ,że z prądem :D
Następna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone