napisał(a) niezawodny » 14.06.2006 22:50
Krzysiekm napisał(a):Dzięki za porady
Do Niezawodny który pisze "Takie kalmary kupisz w każdym markecie - smakują zawsze podobobnie... "
Niestety tak jak w Cro nie smakują nigdzie.te z marketów próbowałem rózne,greckie,hiszpańskie,kupowane u nas i w Czechach ale uwierz mi w Cro i sól jest lepsza;-)
Masz rację. Żartowałem - chodziło mi o to że te klmary z blachy smakują jak...kalmary bo w tych panierowanych to jednak panierka profanuje ich smak, choć sam też je lubię.
A jako ciekawostkę powiem wam że tak uwielbiam kalmary, że będąc w tym roku podczas majówki we Włoszech specjalnie kopnąłem się do Umagu na Istrii na dobrą kolację i oczywiście kalmary w roli głównej.
O dziwo we Włoszech nigdzie takich nie znalazłem.
Moje dzieciaki i żona też to lubią i braliśmy nawet dokładkę zamiast deseru
Kolacja była rewelacyjna, warta całego zachodu, mniam, mniam...
Ciekawe czy da się coś takiego zjeść w Polsce i żeby było równie smaczne? Testowałem parę dobrych knajp włoskich w Krakowie ale takich kalmarów też nigdzie nie spotkałem; są krewetki, małże etc. ale kalmary tylko panierowane lub jako dodatek