Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

IGRANE - knajpki, obiadki, ciekawe atrakcje, porady

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
zbig99
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) zbig99 » 21.05.2008 11:26

Jeśli byliście w IGRANE proszę napiszcie czy są w IGRANE fajne knajpki gdzie można nieźe zjeść tj dużo i w miarę tanio :) - może jakiaś nazwa i lokalizacja.

Czy są bankomaty? Czy raczej trzeba podjechać np. do Makarskiej?

Czy są sklepy gdzie można się bez problemu zaopatrywać w podstawowe artykuły spożywcze - no wiecie śniadanko itp.?

Czy są jakieś fajne atrakcje poza oczywiście plażą i nurkowaniem?

Dzięki za wszelkie porady.
kafur
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kafur » 21.05.2008 15:32

Proponuje zacząć od tego forum/search.php :roll:
binkowskig
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) binkowskig » 21.05.2008 16:12

zbig99 napisał(a):Jeśli byliście w IGRANE proszę napiszcie czy są w IGRANE fajne knajpki gdzie można nieźe zjeść tj dużo i w miarę tanio :) - może jakiaś nazwa i lokalizacja.

Czy są bankomaty? Czy raczej trzeba podjechać np. do Makarskiej?

Czy są sklepy gdzie można się bez problemu zaopatrywać w podstawowe artykuły spożywcze - no wiecie śniadanko itp.?

Czy są jakieś fajne atrakcje poza oczywiście plażą i nurkowaniem?

Dzięki za wszelkie porady.

Witam. W Igrane jest kilka knajpek przy nadmorskiej promenadzie, łatwo trafić bo promenada ma raptem ... 300 metrów. Bankomatu tam nie znajdziesz...chyba , że coś ostatnio się zmieniło. W sumie to małe, urocze , nadmorskie miasteczko, kameralne i spokojne. Polecam tym co cenią w miare ciszę i spokój. Blisko Tucepi i Makarska więc zaszaleć można ale trudniej wypocząć. Ale to zależy co kto woli. Jadę do Igrane kolejny raz w sierpniu bo to tobre miejsce na wypoczynek i wycieczkowe wypady. Pozdrawiam binkowskig
chmurka77
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) chmurka77 » 27.05.2008 10:17

A którego sierpnia binkowskig będziesz w Igrane?
Bo może uda nam się spotkać w tym samym czasie? My będziemy od 07 - 24 sierpnia w Igrane.
bogusiahos
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) bogusiahos » 27.05.2008 12:26

Ja również zdecydowałam się w tym roku jechać z rodzinką do Igrane. W tej miejscowości będziemy w terminie 03.08-16.08. Ma ktoś może jakieś zdjęcia z Igrane? Jeśli tak, to będę wdzięczna za wysłanie na e-maila: adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
Anaike
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Anaike » 27.05.2008 13:16

binkowskig
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) binkowskig » 27.05.2008 15:05

chmurka77 napisał(a):A którego sierpnia binkowskig będziesz w Igrane?
Bo może uda nam się spotkać w tym samym czasie? My będziemy od 07 - 24 sierpnia w Igrane.

Witam. Przyjeżdżam 15 sierpnia na 2 tygodnie - niebieski fiat albea na radomskich numerach ( WR ) - zakwaterowanie w Willa Maslina ze strony www.igrane.com
Pozdrawiam
Ostatnio edytowano 27.05.2008 22:15 przez binkowskig, łącznie edytowano 1 raz
yvonn
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) yvonn » 27.05.2008 21:49

Igrane to dobry wybór dla osób ceniących spokój, miłą atmosferę i piękno okolicy.
Poza tym blisko do Dubrovnika, na Płw. Peljesac (warto odwiedzić miejscowość Ston i wejść na mury w tym mieście - fajna sprawa, polecam!).
Byłam w tej miejscowości w 2005r. właśnie w sierpniu (II połowa) i trafiliśmy na tzw. Dzień Ryby: takie święto miasteczka, były różnego rodzaju pokazy, konkursy i .... pyszna makrela (skuća) z grilla oraz winko .... za darmo do woli... warto skorzystać jak będzie okazja.
Poza tym byłam w 2007r. w ostatnim tygodniu września, ale nadal nie było (przynajmniej nigdzie nie widziałam) bankomatu, sklepik 1 mały spożywczy i konzum trochę większy był nadal oraz poczta i parę knajpek, ogólnie jak komuś nie zależy na wielkich imprezach i szaleństwach to polecam to miejsce.
Ostatnio nawet czytałam, że przy hotelu, który jest na końcu promenady i ma basen mogą się kąpać osoby spoza hotelu (ale to info z drugiej ręki).
Plaże są z małym żwirkiem, główna trochę zatłoczona w sezonie, ale jest fajna właśnie za hotelem i tam jest spokojniej.
Pozdrawiam i życzę zadowolenia z wyjazdu.
binkowskig
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) binkowskig » 29.05.2008 16:46

yvonn napisał(a):Igrane to dobry wybór dla osób ceniących spokój, miłą atmosferę i piękno okolicy.
Poza tym blisko do Dubrovnika, na Płw. Peljesac (warto odwiedzić miejscowość Ston i wejść na mury w tym mieście - fajna sprawa, polecam!).
Byłam w tej miejscowości w 2005r. właśnie w sierpniu (II połowa) i trafiliśmy na tzw. Dzień Ryby: takie święto miasteczka, były różnego rodzaju pokazy, konkursy i .... pyszna makrela (skuća) z grilla oraz winko .... za darmo do woli... warto skorzystać jak będzie okazja.
Poza tym byłam w 2007r. w ostatnim tygodniu września, ale nadal nie było (przynajmniej nigdzie nie widziałam) bankomatu, sklepik 1 mały spożywczy i konzum trochę większy był nadal oraz poczta i parę knajpek, ogólnie jak komuś nie zależy na wielkich imprezach i szaleństwach to polecam to miejsce.
Ostatnio nawet czytałam, że przy hotelu, który jest na końcu promenady i ma basen mogą się kąpać osoby spoza hotelu (ale to info z drugiej ręki).
Plaże są z małym żwirkiem, główna trochę zatłoczona w sezonie, ale jest fajna właśnie za hotelem i tam jest spokojniej.
Pozdrawiam i życzę zadowolenia z wyjazdu.

Witam. Byłem dwa razy stacjonarnie w Igranie i raz w odwiedzinach...i za każdym razem korzystałem z basenu... mam małe dziecko. Nikt nie robił problemu dla osób z zewnątrz. Kiedyś zapomnieliśmy zabawek plażowych i następnego dnia ktoś z obsługi przyniósł nam je. Co prawda nie jest on jakoś szczególnie oblegany...bo plaża jest 10 metrów od niego. Ale warto z niego korzystać ...bo woda dla odmiany jest słodka.

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone