napisał(a) yvonn » 27.05.2008 21:49
Igrane to dobry wybór dla osób ceniących spokój, miłą atmosferę i piękno okolicy.
Poza tym blisko do Dubrovnika, na Płw. Peljesac (warto odwiedzić miejscowość Ston i wejść na mury w tym mieście - fajna sprawa, polecam!).
Byłam w tej miejscowości w 2005r. właśnie w sierpniu (II połowa) i trafiliśmy na tzw. Dzień Ryby: takie święto miasteczka, były różnego rodzaju pokazy, konkursy i .... pyszna makrela (skuća) z grilla oraz winko .... za darmo do woli... warto skorzystać jak będzie okazja.
Poza tym byłam w 2007r. w ostatnim tygodniu września, ale nadal nie było (przynajmniej nigdzie nie widziałam) bankomatu, sklepik 1 mały spożywczy i konzum trochę większy był nadal oraz poczta i parę knajpek, ogólnie jak komuś nie zależy na wielkich imprezach i szaleństwach to polecam to miejsce.
Ostatnio nawet czytałam, że przy hotelu, który jest na końcu promenady i ma basen mogą się kąpać osoby spoza hotelu (ale to info z drugiej ręki).
Plaże są z małym żwirkiem, główna trochę zatłoczona w sezonie, ale jest fajna właśnie za hotelem i tam jest spokojniej.
Pozdrawiam i życzę zadowolenia z wyjazdu.