napisał(a) Martini2000 » 25.07.2008 07:15
Tez chcialem miec ubieglego roku dostęp do Netu (na konto firmowe przychodzi dziennie ponad 100 wiadomości (85% SPAM) i nie chciałem się zakopać po powrocie )
Byłem w BaskaVoda k. Makarskiej , długo szukałem kwatery z netem, nawet znajomy Chorwat przez telefon usiłował tłumaczyć miejscowym o co mi chodzi a oni robili dziwne oczy
, (może dlatego że chciałem w CRO zamiast się relaksować mieć dostęp do netu, a może dlatego że nie używają netu)
Niektórzy odpowiadali że tak że mogę mieć dostęp do netu jak sobie kupie kartę i połączę się przez telefon, wogóle nie kumałem o co chodzi,
Przy okazji : moje pytanie jest takie : czy tam nie mają stałych łączy jak u nas, że się podłączam lapkiem przez kabel lub WiFi ????
Niestety schodziliśmy kupe miejsc i w końcu odpuściłem sobie ten net , na 2 dzień zobaczyłem że w centrum Baśki stoi takie duże drzewo (koło tego śmiesznego Pana który sprzedaje lody i zagaduje w kilku jęz.) a pod wielkim drzewem siedzi laska z lapkiem na kolanach i pisze przez jakiś komunikator. Po południu sam się wybrałem z lapkiem pod drzewko
i spróbowałem - no i strzał w 10 , WiFi nie wiem czy to z prywatnego mieszkania obok czy co ale łącze nie było zabezpieczone i mogłem korzystać
,pojawiałem się tam co 4 dni ściągnąć pocztę.
Pozdrow
Może ktoś wrzuci temat : Miejsca z dostępem WiFi w CRO