Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Grebastica u Primostenu

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Beata W.
Cromaniak
Grebastica u Primostenu

Nieprzeczytany postnapisał(a) Beata W. » 12.04.2006 13:53

Czy ktoś wie czy Grebastica to jakaś miejscowość koło Primostenu czy może jakaś dzielnica?

Z góry dziękuję za wszelkie informacje
ines
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ines » 12.04.2006 14:14

"Grebaštica jest niewielkim osiedlem turystycznym z domkami rodzinnymi i pensjonatami, leżące w zalewie o tej samej nazwie, 14 km na południe od Šibenika. W Grebašticy znajduje się klika obiektów gastronomicznych,a wszystkie dodatkowe usługi i potrzebne wyroby można zawsze nabyć w pobliskim Primoštenie. "
bylam w Primosten w zeszle wakacje ..4dni tam bylsimy po 10 dniach spedzonych na riwierze makarskiej w Tucepi i powiem tak:
miasteczko naprawde romamantyczne i milutkie..ale dla mnie spedzenie tam 4dni to bylo za duzo..gora dwa by mi wystarczylo...nie umialam tam odpoczywac..mnostwo ludzi a byl juz 10wrzesnia, tlok, plaze nieladne:(
milo sie zwiedzilo , pochodzilo uliczkami....ale to na tyle...10 dni spedzone w Tucepi to bez porownania milszy odpoczynek:)widoki nieporownywalne..(choc sam primosten z drogi wyglada super)
no i primosten o wiele drozsze..w tucepi mieszalam nad sama plaza..caly duzy apartament za 9 E a tu placilismy 12, 5 E za pokoj :(((
reasumujac:dla mnie dobre do zwiedzenia pooglaania i tyle...ale jako odpoczynek i widoki polecam zdecydowanie np.riwere makarska,
pamietaj ze to moja opinia;)a tu fotki miedzy innymi z tucepi i primosten:
http://www.wakacje.ao.pl/
Beata W.
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Beata W. » 12.04.2006 14:33

Beata W. napisał(a):Czy ktoś wie czy Grebastica to jakaś miejscowość koło Primostenu czy może jakaś dzielnica?

Z góry dziękuję za wszelkie informacje

Dziękuję Ci bardzo za przybliżenie tego miejsca, wskazówki napewno wezmę pod uwagę,

Pozdrawiam
Beata W.
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Beata W. » 12.04.2006 14:50

ines napisał(a):"Grebaštica jest niewielkim osiedlem turystycznym z domkami rodzinnymi i pensjonatami, leżące w zalewie o tej samej nazwie, 14 km na południe od Šibenika. W Grebašticy znajduje się klika obiektów gastronomicznych,a wszystkie dodatkowe usługi i potrzebne wyroby można zawsze nabyć w pobliskim Primoštenie. "
bylam w Primosten w zeszle wakacje ..4dni tam bylsimy po 10 dniach spedzonych na riwierze makarskiej w Tucepi i powiem tak:
miasteczko naprawde romamantyczne i milutkie..ale dla mnie spedzenie tam 4dni to bylo za duzo..gora dwa by mi wystarczylo...nie umialam tam odpoczywac..mnostwo ludzi a byl juz 10wrzesnia, tlok, plaze nieladne:(
milo sie zwiedzilo , pochodzilo uliczkami....ale to na tyle...10 dni spedzone w Tucepi to bez porownania milszy odpoczynek:)widoki nieporownywalne..(choc sam primosten z drogi wyglada super)
no i primosten o wiele drozsze..w tucepi mieszalam nad sama plaza..caly duzy apartament za 9 E a tu placilismy 12, 5 E za pokoj :(((
reasumujac:dla mnie dobre do zwiedzenia pooglaania i tyle...ale jako odpoczynek i widoki polecam zdecydowanie np.riwere makarska,
pamietaj ze to moja opinia;)a tu fotki miedzy innymi z tucepi i primosten:
http://www.wakacje.ao.pl/

Mam jeszcze pytanie ponieważ wybieram się do Chorwacji pierwszy raz poszukuję miejsca z widokiem na pełne morze a nie tyko na wyspy?
Jak ta kwestia wygląda na riwierze Makarskiej?
I czy ewentualnie mogłabym prosić o jakiś namiar na kwaterkę o której pisałaś?
ines
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ines » 12.04.2006 15:24

w tucepi gdzie bylam to masz widok na wyspy...na hvar i na brac.
co do kwaterki nie podam bo nie mam namiarow;(ze wzgledu ze wlascicielka byla na koniec pobytu b niemila;(probowala oszukiwac...wiecej napisalm w mojej relacji ktora jest na forum w relacjach:)
co do otwartego morza to primosten ma najwiecej tego "otwartego morza"choc sa tam wyspy...ale takie malenkie;)W Dalmacji czasem z niektórych miejsc widać tez otwarte morze, dla mnie to akurat nie ma znaczenia ale jesli dla ciebie ma takie to poszukaj po roznych miejscowosciach na riwierze(na fotach widac zazwyczaj to:)
ale jak pisalam dla mnie widoki miedzy primosten a riwera makarska -nie ma porowania..bardzo sie rozczarowalam primosten po pobycie 10dni w Tucepi:)ogolnie klimat riwery mi sie bardziej podobal..te gory ktore sie lacza z morzem (w primosten tego nie ma ..zwykle pagorki:(a riwiera przepiekne widoki....zreszta na zdjeciach chyba to widac ..pytaj -sluze pomoca;)
Beata W.
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Beata W. » 12.04.2006 15:33

No to biorę się do rozgladania. A w razie pytań napewno się odezwę,

Pozdrawiam
rich72
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) rich72 » 14.04.2006 22:00

http://www.rich72.ao.pl/ - jest i parę fotek z Grebastice - można powiedzieć miejsce ma swój urok tyle że po sezonie - wrzesień bardzo cicho , spokajnie i można powiedzieć nudnawo
Beata W.
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Beata W. » 18.04.2006 11:30

Dziękuję za zdjęcia chociaż stwierdziłam, że chyba troche zadaleko od Primostenu. Obecnie zmieniłam plan wyjazdu chyba na Rogoznicę.
Pozdrawiam
ines
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ines » 18.04.2006 18:02

rogoznica mniejsza od primosten ale widoki podobne;]
mi sie te rejony nie podobaja jak wczesniej pisalam:)
nie ma tam cudnych wieeelkich palm:))))
ale kazdy wybiera po swojemu:)pozdrawiam:)
Beata W.
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Beata W. » 19.04.2006 07:17

Witam Cię ponownie, zastanawiam się własnie nad tym ale zależy mi dość na widoku na pełne morze a nie na wyspy a riwierze Makarskiej chyba nieznajdę takiego miejsca. A z tego co udało mi się zobaczyć to w Rogoznicy jest chyba taka szansa ( będę wdzięczna za twoją opinię w tym temacie), a chyba łatwiej jakąś kwaterę wynająć.
Pozdrawiam
ines
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ines » 20.04.2006 12:17

my wlasnie po 10 dniach w Tucpei mielismy jechac do rogoznicy albo primosten..miejsca blisko siebie..zwyciezylo primosten bo z drogi wyglada slicznie.pozniej troche zalowlaismy bo wiem ze w rogoznicy byly o wiele tansze kwatery a primosten i tak jest na dzien zwiedzenia;]
wiec rogoznica moze byc choc dla mnie niestety miasteczko nic specjalnego;/nic nie poradze bede cie naklaniac na riwiere bo dla mnie najladniejsza;))ale widze ze ty stoisz przy swoim "otwartym morzu"hehe
Beata W.
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Beata W. » 20.04.2006 12:36

Powiem Ci że nietyle ja co mój mąż! A teraz już zapóźno dla mnie na rozmyślania ponieważ zarezerwowałam kwaterkę w Rogoznicy. Ale myślę że jakoś to będzie chociażby dlatego że częściowo Rogoznicę chcę potraktować trochę jako bazę wypadową do wszelkich okolić. Zadam Ci jeszcze jedno pytanko czy wiesz może coś na temat wycieczek do Medjugorie bo gdzieś na forum mi się obiło o uszy że są takowe organizowane ale nic konkretnego?

Pozdrawiam
ines
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ines » 20.04.2006 13:51

hmm...mysle ze w rogoznicy to bez problemu znalazly by sie apartamenty jadac w ciemno:)bo wtedy o wiele taniej choc z rezerwacja bezpieczniej-zawsze mozecie zmienic apartament na lepszy jak znajdziecie na miejscu:):)
nie wiem na temat tych wycieczek (ale na forum pisali musisz poszukac)
ale wiem ze wlasnie z riwiery makarskiej to nie bylo daleko:)
Beata W.
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Beata W. » 20.04.2006 14:11

Do sierpnia jeszcze trochę czasu więc się porozglądam, może ktoś z forumowiczów będzie wcześniej i coś napisze. W każdym razie dziękuję za wskazówki i do usłyszenia 8)
ines
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ines » 20.04.2006 14:19

a prosze bardzo:]
ale w necie jest duzo o tych miejscach..moze znajdziesz co lepszego...ja w tamtym roku przegladama oferty w lipcu bo zawsze wyjezdzamy we wrzesniu i bylo duzo wolnych ofert:)choc wkoncu pojechalismy w ciemno:)
o wycieczkach tez duzo mozna znalezc;)pozdrawiam

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne