Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Właśnie wróciłem z Gradac i Bolu na Braci

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
RAV28
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) RAV28 » 23.07.2006 22:54

Właśnie wróciłem z hotelu Labineca w Gradac i Clubhotel Riu Bonaca w Bolu na Braci. Osoby udające się w to 1 miejsce ostrzegam oferta TUI niezgodna katalogiem (ogólny bunt polskich turystów) ale miasteczko OK, 2 obiekt polecam szczególnie z dziećmi 4-9 lat (Klub TUI Baadingoo z nieoficjalnym polskim językiem - dzieci przez tydzień nie miałem :D ) do miejsca przekonywać chyba nikogo nie trzeba. Zainteresowanym służę dodatkowymi informacjami. pozdrawiam
dammiano
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) dammiano » 04.08.2006 19:42

Proszę o dodatkowe info o hotelu Labineca. Mamy tam jechać pod koniec sierpnia. Może trzeba zainterweniować w TUI w Polsce. Ale czy to coś da ?
ines
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ines » 05.08.2006 00:06

czy moglbys napisac cos wiecej o gradac?
czy to duze miasto?czy raczej mala miescina..?jak plaza:)?
jak z baza kulinarna:)?ogolnie czy polecasz na spedzenie cZasu:)?
RAV28
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) RAV28 » 07.08.2006 12:36

dammiano napisał(a):Proszę o dodatkowe info o hotelu Labineca. Mamy tam jechać pod koniec sierpnia. Może trzeba zainterweniować w TUI w Polsce. Ale czy to coś da ?

Witam
Oferta hotelu Labineca w miejscowości Gradac znacznie odbiegała od opisu prezentowanego przez TUI w katalogu w szczególności dotyczy to zakwaterowania, ale nie tylko. Zastrzeżenia do tego hotelu (w katalogu cytat: „ kompletnie odnowione na rozpoczęcie sezonu 2006. Pokoje rodzinne ... CBHNB ... . Z łazienką (wanna, wc, suszarka), ... pokój dzienny z kanapą, sypialnia, balkon”) miało zresztą wiele osób które tam zostały skierowane (Polaków, Niemców), zamiast 2 pokoi był 1 stary, nieodnowiony, z ciemną, brudną i zagrzybioną łazienką, o braku suszarki właściwie niewarto przy pozostałych „zaletach” wspominać. Brodzik dla dzieci wołał o pomstę do nieba – brudna woda, średnica ok. 2,5m i głęboki, małego dziecka zostawić w nim nie było można nawet na chwilę oczywiście, jeżeli już ktoś decydował się tam wpuścić dziecko. Do obsługi w tym hotelu też można było by mieć wiele zastrzeżeń. Jak dowiedzieliśmy się na miejscu większość tych „udogodnień” zafundowano turystom TUI ponieważ nie chciało wcześniej poinformować swoich klientów o fakcie nie ukończenia remontu obiektu, a mogli uprzedzić wszystkich bez problemu ponieważ o opóźnieniu w budowie hotel informował już 3 miesiące wcześniej (informacja zdobyta na miejscu).
Jeżeli chodzi o samą miejscowość to nam bardzo się podobała: ładna starówka, przystań, plaże, ściana gór za plecami, tanie knajpki (piwko, rakija, jedzonko :) ) blisko do Dubrownika, Mostaru.
Jak chcesz więcej informacji to dzwoń 0601997399, myślę że warto też sprawdzić u rezydentki w Chorwacji (bardzo miłej p. Kasi) czy kwaterują już w odnowionych apartamentach mam do niej nr ale na forum nie chcę go podawać.
Mamy trochę zdjęć z hotelu podaj adres to wyślę
Pozdrawiam i życzę miłego wypoczynku.
RAV28
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) RAV28 » 07.08.2006 13:07

ines napisał(a):czy moglbys napisac cos wiecej o gradac?
czy to duze miasto?czy raczej mala miescina..?jak plaza:)?
jak z baza kulinarna:)?ogolnie czy polecasz na spedzenie cZasu:)?

Witam
Gradac to raczej mała mieścina z fajnym bulwarem nadbrzeżnym (dużo tanich knajpek - piwko 10 kun, jedzonko różne ale tanie np: kalmary z frytkami i sałatką kosztowały 35 kun, cewapici czy jak tam :) /paluszki z mięsa mielonego z sałatką i pieczywem mała porcja 5szt 15 kun duża 10szt 25kun/ rakija 25 kun za litr). Plaża praktycznie na całej długości w części wąska pod promenadą, miejscami szersza z większym tłumikiem, ale też na końcach bardziej spokojne miejsca - ogólnie żwirowa, z atrakcji plażowych np. skuter 15min 170kun.
Czy polecam? miejscowość TAK, ale hotel nie!!! - są fajniejsze w Chorwacji. Wydaje mi się że to fajna i niedroga miejscowość na wynajęcie prywatnie apartamentu i stołowanie się w knajpkach, blisko z tąd do Dubrownika i Mostaru.
Marny ze mnie pisarz, ale miejscowość godna polecenia
Pozdrawiam
ines
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ines » 07.08.2006 14:19

hej, dzieki ,
chodzilo mi o gradac jakie to miasteczko, bo ja juz 4raz do cro jade .
w zeszlym roku bylam w tucepi kolo makarskiej:)dobrze sie orientuje w cenach, krajobrazach itd:)
w hotelu bylam raz w zat.kvaner w novi vinodolski z biurem adriatyk i wszystko bylo ok...
ale juz kilka lat jezdze na wlasna reke w ciemno we wrzesniu tak najlepiej:)sam sprobuj...apartamenty juz od 9E:)
czyli gradac nie jest duzy (to dobrze)bo ja preferuje male miesciny:)pozdrawiam
RAV28
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) RAV28 » 07.08.2006 15:29

ines napisał(a):hej, dzieki ,
chodzilo mi o gradac jakie to miasteczko, bo ja juz 4raz do cro jade .
w zeszlym roku bylam w tucepi kolo makarskiej:)dobrze sie orientuje w cenach, krajobrazach itd:)
w hotelu bylam raz w zat.kvaner w novi vinodolski z biurem adriatyk i wszystko bylo ok...
ale juz kilka lat jezdze na wlasna reke w ciemno we wrzesniu tak najlepiej:)sam sprobuj...apartamenty juz od 9E:)
czyli gradac nie jest duzy (to dobrze)bo ja preferuje male miesciny:)pozdrawiam

cześć
Tegoroczny wyjazd do Chorwacji był już moim 5 (małe skrzywienie na ten kraj :D ) Wcześniej Rabac, Trogir, Necujam na Solcie, Bol na Braci, Zaton k/Zadaru i teraz Gradac. Co do TUI to 1 raz się zawiodłem. A że nie jeżdżę w ciemno, to tylko i wyłącznie dlatego że z małymi dziećmi wolę jechać do wcześniej wykupionych miejsc i w razie problemów mieć na miejscu pomoc rezydenta biura. A wracając do Gradaca to chętnie bym tam pojechał jeszcze raz w ciemno i bez dzieci :lol:
pozdrawiam
dammiano
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) dammiano » 08.08.2006 12:43

Bardzo proszę o zdjęcia hotelu Labineca. Mój adres: adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl

Co do warunków to trochę się zmartwiłem, gdyż Biuro Podróży w którym wykupiłem ofertę zapewniało mnie o tym że hotel jest sprawdzony.
Ja mam zakwaterowanie w budynku głównym (zapewne standard słaby).

Interweniowałem dzisiaj w Biurze Podróży, obiecali zadzwonić bezpośrednio do rezydenta na miejscu i dowiedzieć się wszystkiego.

Proszę napisz czy miałeś wyżywienie, czy we własnym zakresie.
Bo ja mam wykupione "All" i martwię się co z tego inclusive zastanę.

Pozdrawiam

dammiano
gp72
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) gp72 » 19.02.2007 12:01

Witam,

Dopiero teraz znalazłem ten wątek, a zapłaciłem 1-sza rate w Labinece na czerwiec. Prosze o info na maila adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl lub na forum: czy faktycznie tak słabiutko? Ja mam rezerwacje w budynku głównym DBHM AllIncl. Jeżeli okaże się, ze taka bryndza, to postaram się coś zmienić. Jeśli mógłbym prosić o jakieś fotki pokoju i basenu w realu, będę wdzięczny.

Z góry dzięki za pomoc!
Plumek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Plumek » 24.11.2009 12:07

gp72 napisał(a):Witam,

Dopiero teraz znalazłem ten wątek, a zapłaciłem 1-sza rate w Labinece na czerwiec. Prosze o info na maila adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl lub na forum: czy faktycznie tak słabiutko? Ja mam rezerwacje w budynku głównym DBHM AllIncl. Jeżeli okaże się, ze taka bryndza, to postaram się coś zmienić. Jeśli mógłbym prosić o jakieś fotki pokoju i basenu w realu, będę wdzięczny.

Z góry dzięki za pomoc!

Dla wybierających się do hotelu Labineca w Gradacu w sezonie 2010 - istotna informacja!
Hotel ma nowego właściciela od tego roku (węgierska firma Adriatiq, która jest też właścicielem wielu innych obiektów w Dalmacji, jak również marin) i naprawdę porządną ofertę :) Dużym atutem Labinecy są jej pracownicy - zwłaszcza recepcjoniści i barmani :) Bardzo dobre ceny poza ścisłym sezonem i świetna oferta rodzinna (dzieci do 12 lat - gratis - w obszernym apartamencie.
Hotel znam dość dobrze, chętnie odpowiem na pytania - mój mail w profilu.

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone