Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Kempingi SPLIT - DUBROWNIK

Dla miłośników namiotów, przyczep i biwakowania. Standardy, ceny, ciekawe miejsca do zwiedzenia przez trampingowców.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
GOOFY
Plażowicz
Kempingi SPLIT - DUBROWNIK

Nieprzeczytany postnapisał(a) GOOFY » 28.04.2010 15:45

Witajcie, pewnie mnie skrytykujecie za nowy temat ktory pewnie przwija sie nie raz 8O . Ale mam prosbe :oops: do tych ktorzy podrozowali po tym rejinie z przyczepa i moga polecic kamerlane, zacienione kempingi w ktorych mozna spokojnie spedzic wieczory przy dobrym piwku i do tego oczywiscie blisko do morza. Dodam ze zalezy mi na dobrych kempingach gdzie obsluga i komfort jest na przyzwoitym poziomie. Odpowiednia ilosc skrzynek z pradem, woda, sanitariaty itp. I jeszcze jedno jade z dwoma malymi pieskami. :roll:
Prosze rowniez o pomoc w wyborze drogi z Trojmiasta w te rejony z przyczepa. Jade pierwszy raz z przyczepa wiec kazda pomoc bedzie mi potrzebna. Wpradzie bylem juz w Chorwacji nie raz ale nigdy z przyczepa a jezdzilem przez Wroclaw, Klodzko, Olomouc ale tam sa straszne zakrety, podjazdy i zjazdy i chyba raczej nie nadaja sie na pozdroz z przyczepa.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 28.04.2010 16:33

maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 28.04.2010 16:43

Witaj, Goofy :)
Widzę, że Janusz właśnie napisał... Dorzucę jeszcze swoje trzy grosze :wink:

Polecam dobrze znany na forum camping Pod maslinom. Skrzynek z prądem wystarczająco dużo, a w razie potrzeby gospodarze mają długie przedłużacze. Toalety bardzo czyste, sprzątane na bieżąco. Praktycznie cały teren zacieniony. Piwko na campingu można kupić taniej niż w sklepie (Konzumie), oczywiście prosto z lodówki :) Pod maslinom to raczej mały camping (miejsca są tak rozmieszczone, że każdy ma sporo prywatności), z fajnym klimatem i miłym właścicielem - Bożo. Do Dubrovnika masz 15 km. Jedyny minus to strome podejście, gdy wraca się z plaży (jakieś 800 metrów "w poziomie", ale 100 metrów w pionie); kwestia położenia na wysokim brzegu.

Byliśmy na tym campie 3 razy, z namiotem. Jeśli masz jakieś pytania, to się nie krępuj :wink:

Pozdrav :papa:
zybog
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) zybog » 28.04.2010 19:51

camping Solitudo w Dubrowniku jest dobry na jeden, dwa dni/ drogi,nieciekawa plaża/.Tu pozostawiliśmy przyczepe i taksówką pojechaliśmy zwiedzać starówke.Ciekawostka- kierowcy taksi pobierali dodatkową opłate za jadącego z nami psa / mały york/.A w drugim dniu pojechaliśmy zwiedzić Kotor- coś pięknego, wspaniała wycieczka- polecam wszystkim serdecznie.
Bylismy też z przyczepą na Korculi -camping Kalac; fajny, zacieniony, spokojny,spacerkiem do miasta Korcula 20- 30 min, albo 5 min spacerkiem do promu pływającego do Orebicza.
Primosten camping Adriatyc-też fajny i przyjazdny dla przyczep. piekne morze i woda, spokojnie i czysto.
Oczywiście zawsze jezdzi z nami pies, więc campingi są ''przyjazdne dla zwierząt''. Wspaniałych wakacji.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 28.04.2010 19:55

zybog napisał(a): Primosten camping Adriatyc-też fajny i przyjazdny dla przyczep

"Adriatyk" fajny :D ale tez drogi.
GOOFY
Plażowicz
Split - Dubrownik

Nieprzeczytany postnapisał(a) GOOFY » 29.04.2010 10:34

Janusz Bajcer napisał(a):
zybog napisał(a): Primosten camping Adriatyc-też fajny i przyjazdny dla przyczep

"Adriatyk" fajny :D ale tez drogi.

Bardzo dziekuje za dotychczasowe informacje.
Mam prosbe do p.Janusza, czy moge otrzymac link do strony Campingu Adriatyk i moze jeszcze jakies inne.
Czy te kempingi sa sprawdzone przez Was osobiscie czy moze swoje opinie opieracie na opiniach innych?
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 29.04.2010 12:15

Primoštem kemping Adriatic

Na tym kempingu byłem i jest OK.

STOBREC k/Splitu i SOLITUDO k/Dubrovnika znam tylko z opisów w necie i na forum.

Ponieważ te kempingi są stosunkowo drogie , to z moich doświadczeń pobytowych na innych tego typu kempingach mogę stwierdzić że oferują one dobre warunki.

Kampingi w Chorwacji 1

Kampingi w Chorwacji 2

PS FAQ kempingi
zybog
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) zybog » 29.04.2010 13:34

Byłem na wszystkich wymienionych w moim poście kampingach.Wszystkie są ok, ale tak jak pisałem Dubrownik to tylko na dzień lub dwa.
GOOFY
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) GOOFY » 29.04.2010 14:32

Raz jeszcze dziekuje p. Januszowi za linki do stron z kempingami ale zalezalo mi przede wszystkim na sprawdzonych kempmingach na ktorych juz ktos byl i moze polecic.

I jeszcze jedna prosba odnosnie jazdy samochodem z przyczepa.
Jaka trase wybrac najlepiej.?
GOOFY
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) GOOFY » 29.04.2010 14:41

Mam pytanko do MASLINKA, widze na stronie internetowej Campingu Pod Maslonom iz widniej tam znaczek WIFI ZONE co to oznacza? czy dostep przez WIFI jest ogolno dostepny, czy za doplata a moze w cenie czy moze jeszcze cos innego.?
XT600
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) XT600 » 29.04.2010 14:56

Byłem na tym campie i potwierdzam kameralny, niestety zejście do plaży dość męczące. Tu znajdziesz kilka fotek z campingu: http://www.chorwacja24.info/camping/pod-maslinom

WiFi bez kosztowo, ale z zasięgiem różnie - accespoint znajduje się u Bozo w recepcji (domek przy wjeździe na camping) transfer cieniutki. Chyba lepiej w Dubrovniku na dziedzińcu poszukać jakieś restauracji wypić kawę i wysłać @

pozdrawiam
Ostatnio edytowano 29.10.2015 13:12 przez XT600, łącznie edytowano 1 raz
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 29.04.2010 15:00

Przy recepcji był komp do użytku gości - za drobną opłatą.
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 29.04.2010 15:11

GOOFY napisał(a):Mam pytanko do MASLINKA, widze na stronie internetowej Campingu Pod Maslonom iz widniej tam znaczek WIFI ZONE co to oznacza? czy dostep przez WIFI jest ogolno dostepny, czy za doplata a moze w cenie czy moze jeszcze cos innego.?

Zasięg wifi nie jest zbyt duży, ok. 200 metrów od recepcji. Ale jest też komputer, z którego można skorzystać. (Widzę, że Jacek już o tym napisał; kolejny wielbiciel "Masliny" - pozdrawiam :))

Pierwsza rzecz - musisz zdecydować, czy zależy Ci na mniejszych campingach "z klimatem", czy na komfortowych "molochach". Z Twojego pierwszego postu wynika, że szukasz małego campu (oczywiście o dobrym standardzie), dlatego polecałam Ci "Pod maslinom". My jeździmy właśnie na takie campingi - kameralne, ale czyste, zadbane i zacienione.

Prosiłeś o linki do "Adriatica" i "Solitudo". To wielkie campingi, takie "kombinaty turystyczne". Na pewno wygodnie się tam mieszka, bo i sklepiki na miejscu, wifi i inne szmery-bajery :wink: Ale o "klimacie" w takim miejscu raczej nie można mówić. Co, kto lubi...

Jeśli chcesz linki do innych dużych campingów, to mogę podać jeszcze Kalac na Korculi (a właściwie w Korculi) i Vranjica Belvedere koło Trogiru (do Splitu też niedaleko).

Na Kalacu byliśmy 2 noce (ceny niewspółmiernie wysokie do standardu), a na Vranjicy wystarczyło mi pół godziny, żeby uciec. Bo jeśli camping jest taki wielki, że do recepcji trzeba jeździć samochodem, to nie dla mnie. Nie moje klimaty.

Więc jeśli preferujesz mniejsze campingi, "Pod maslinom" Ci się spodoba. No i ceny - bardzo atrakcyjne! Chyba musisz zawęzić zakres poszukiwań co do wielkości campingu albo przynajmniej co do regionu (Split - Dubrownik to baaardzo duży kawałek wybrzeża) :)
GOOFY
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) GOOFY » 29.04.2010 15:56

Bardzo dziekuje za ten post MASLINKA, masz racje zalezy mi na malych kamerlanych kempingach gdzie mozna w spokoju odpoczac i napawac sie swiezym powietrzem z nad morza a wieczorami posiedziec i sluchac odglosy natury. Prosilem o linki innych kempingow nie wiedzac ze sa molohami ale mimo to bardzo dziekuje.
Jezeli jeszcze ktos zna inne male kamerlane kempingi na ktorych juz ktos byl prosze o info.

Pozdrawiam wszystkich milosnikow Chorwacji. :papa:
maja99
Autostopowicz
zejście do morza pod maslinom

Nieprzeczytany postnapisał(a) maja99 » 01.05.2010 15:24

pytanko do Maslinki bo widzę, że doskonale zorientowana jestes:) Szukamy kempingu i trafiliśmy na ten post. Napisz proszę, jak dokładnie wygląda to zejście do morza - wybieramy sie z dziecmi 3 i 6 lat dlatego tak mnie to nurtuje
Następna strona

Powrót do Kempingi