Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wyjazd na początku czerwca? Co o tym myślicie?

Wybieracie się do Chorwacji, ale macie wątpliwości odnośnie pogody? Czy nie będzie za zimno lub za gorąco? Jak inni znieśli chorwacki klimat?
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
weSoLuTka
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) weSoLuTka » 22.01.2007 20:05

[i]Witam Wszystkich Serdecznie :) To mój pierwszy post :)
Co sądzicie o wyjeżdzie na początku czerwca? (1-15) Planujemy wyjazd PIERWSZY RAZ Do Chorwacji, i właściwie tylko ten termin wchodzi u nas w grę. Czy to dobry pomysł jechać w tym terminie? Ja uwielbiam się smażyć na słonku :)
Czekam na Wasze odpowiedzi
Pozdrawiam
P.S. Już nie mogę się doczekać :))))
slawek66
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) slawek66 » 22.01.2007 20:19

witamy nowa krakuske !!!
wszystko ci powiemy osobiscie :D
zagladnij 2 lutego kolo 19 do pubu drewutnia na lokietka 43
assia i norbert
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) assia i norbert » 22.01.2007 20:44

weSoLuTka napisał(a):[i]Witam Wszystkich Serdecznie :) To mój pierwszy post :)
Co sądzicie o wyjeżdzie na początku czerwca? (1-15) Planujemy wyjazd PIERWSZY RAZ Do Chorwacji, i właściwie tylko ten termin wchodzi u nas w grę. Czy to dobry pomysł jechać w tym terminie? Ja uwielbiam się smażyć na słonku :)
Pozdrawiam

Cześć weSoLuTka, witamy na forum :-)
Pytasz co sądzimy o wyjeździe w czerwcu, to ja Ci napiszę tak.
Był taki fajny post:
forum/viewtopic.php?t=13954&postdays=0&postorder=asc&highlight=czerwiec%20wrzesie&start=0
w którym forumowicze m.in. wypowiadali się na temat czy wolą jechać w czerwcu czy we wrześniu.
Wiele osób opowiadało się za wrześniem wiele za czerwcem. Ja wtedy wypowiedziała się za wrześniem z kilku względów(ale nie będę ich teraz przytaczać). Jest wiele plusów i wiele minusów i za czerwcem jak i za wrześniem czy za innymi miesiącami, ale przytoczę Ci cytat anety i jacka, który dał mi wile do myślenia, a wam ze względu na to że wybraliście na wyjazd czerwiec może się spodobać. A ja powiem, że mnie w pewnych kwestiach przekonał do tego miesiąca.
Cytuję: aneta_jacek
"wybiorę czerwiec, a właściwie drugi tydzień czerwca. Wrzesień ma już coś w sobie z końca sezonu, przekwitnięte kwiaty, ludzie jakby "zmęczeni" sezonem, atmosfera którą się wyczuwa. Bardziej wole czerwcową świeżość, zieleń i zdecydowanie dłuższy dzień co przy zwiedzaniu jest niesamowicie ważne !!!!"
Pozdrawiamy asia i norbert :papa:
piotrulex
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 22.01.2007 21:17

blismy pod sam koniec czerwca i z 10 dni lipca - rewelacja

przelom lipca/sierpnia - rewe;acja

nastepnym razem pojedziemy pod koniec sierpnia/poczatek wszesnia i pwenie tez bedzie rewelacja :0
rich72
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) rich72 » 22.01.2007 21:21

Pozdrawiam

nie wiem z kim jedziesz ale pamiętaj - w zimnej słonej wodzie się kurczy :wink:
Lider16
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lider16 » 22.01.2007 22:42

W ubiegłym roku planowaliśmy wyjazd ok 8 czerwca ale ... nie było pogody. Ani w Polsce ani w Chorwacji. A że jechaliśmy w ciemno więc bezproblemowo przesunęliśmy wyjazd o 2 tygodnie i na przełomie czerwca/lipca smażyliśmy sie w Podgorze :-)
Katarzyna Głydziak Bojić
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 22.01.2007 22:50

rich72 napisał(a):
Pozdrawiam

popieram, smażyć to się nawet można, ale o kąpieli nie ma mowy; chyba, że zadowala Was 20 - 22 stopnie...brrr
weSoLuTka
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) weSoLuTka » 22.01.2007 23:06

Dzięki za miłe przyjęcie :)
Wybieramy sie w 7 albo 9 osob (na dzien dzisiejszy 7 osób na 100%), i trudno jest wszystkim zgrać się z urlopem, dlatego na początku czerwca dałoby radę :wink: Tylko obawiam się troszkę o pogodę... :(

Sławek a czy to jakaś "zorganizowana akcja" z tym klubem :)) Kończę o 20 pracę, więc jak to spotkanie forumowiczów z krakowa to podjadę :)

Asia i Norbert: Dzięki za wiadomość! Nie zdążyłam jeszcze przejrzeć wszystkich tematów, własciwie to dopiero zaczynam :wink: Znalazłam to forum przez przypadek, kiedy szukałam wiadmości o promach na wyspę Hvar (pierwszy plan był aby jechać z biura podróży), ale teraz już jesteśmy pewnie że pojedziemy w ciemno, albo poszukamy mieszkanka na forum :)
Cytat napawa mnie optymizmem, poza tym to już tylko za troszke ponad 4 miesiące :))

Rich: Hahaha cenna uwaga :))))

Lider: no własnie wszystko zależy od pogody... chociaż nawet jak nie będzie upałów to i tak się odpocznie od codziennosci :)

Pozdrawiam wszystkich!
Leon
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leon » 22.01.2007 23:27

jezeli chcesz sprawdzic pogode poczatkem czerwca statistike mozesz obejzec na tej stronie po lewej sa lata i miesiance
http://www.izor.hr/hr/ior.html
krakuscity
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) krakuscity » 22.01.2007 23:47

weSoLuTka napisał(a):
Sławek a czy to jakaś "zorganizowana akcja" z tym klubem :)) Kończę o 20 pracę, więc jak to spotkanie forumowiczów z krakowa to podjadę :)

Witaj, ja nie Sławek ale tu forum/viewtopic.php?p=179934#179934 poczytaj. :)
krakuscity
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) krakuscity » 23.01.2007 00:23

Lider16 napisał(a):W ubiegłym roku planowaliśmy wyjazd ok 8 czerwca ale ... nie było pogody. Ani w Polsce ani w Chorwacji.
My z Polski wyjechaliśmy 8 czerwca rano, w Jabłonce ( blisko przejścia granicznego w Chyżnym) o godzinie 6.00 było +2 stopnie celsjusza ale w Chorwacji na następny dzień była ładna pogoda i ciepłko - co widać po naszych strojach.
:D Obrazek
Tak było przez cały czerwiec między innymi w Czarnogórze.
Pozdrawiam :)
Lider16
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lider16 » 23.01.2007 00:33

Katarzyna Głydziak Bojić napisał(a):
rich72 napisał(a):
Pozdrawiam

popieram, smażyć to się nawet można, ale o kąpieli nie ma mowy; chyba, że zadowala Was 20 - 22 stopnie...brrr

Kasiu, Dla ludzi zahartowanych w 15sto stopniowym Bałtyku te 22 stopnie Jadranu to prawie ukrop ;-)
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 23.01.2007 00:43

weSoLuTka napisał(a):Dzięki za miłe przyjęcie :)
Wybieramy sie w 7 albo 9 osob (na dzien dzisiejszy 7 osób na 100%), i trudno jest wszystkim zgrać się z urlopem, dlatego na początku czerwca dałoby radę :wink: Tylko obawiam się troszkę o pogodę...

Pogoda jest zawsze :wink: a jak będzie Was tyle osób, to będziecie mieć "weSoLuTko" :wink:
Na pewno początkiem czerwca im bardziej na południe Chorwacji, tym cieplej a nie piszesz weSoLuTka gdzie chcesz spędzić ten pierwszy raz w Chorwacji :wink: :?:
Lider16
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lider16 » 23.01.2007 00:45

krakuscity napisał(a):
Lider16 napisał(a):W ubiegłym roku planowaliśmy wyjazd ok 8 czerwca ale ... nie było pogody. Ani w Polsce ani w Chorwacji.
My z Polski wyjechaliśmy 8 czerwca rano, w Jabłonce ( blisko przejścia granicznego w Chyżnym) o godzinie 6.00 było +2 stopnie celsjusza ale w Chorwacji na następny dzień była ładna pogoda i ciepłko - co widać po naszych strojach.
:D Obrazek
Tak było przez cały czerwiec między innymi w Czarnogórze.
Pozdrawiam :)

KrakusieCity, przypomnij sobie dyskusję

forum/viewtopic.php?t=9338

Wcale nie było tak różowo z pogoda w Cro, widac Wam w CG udało się, po prostu :)
Pozdrawiam
krakuscity
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) krakuscity » 23.01.2007 00:57

Lider16 to zdjęcie zrobiłem w Zivogośce Blato (HR) 9 czerwca i w tym dniu nastąpił przełom w pogodzie - zrobiło sie ciepło i nie padało. Mieliśmy szczęście, to prawda bo wcześniej w Czarnogórze była Dusia i cały tydzień jej padało.
Lider16 wpadnij 2 lutego do Drewutni. Będzie nas spora grupa.:wink: Tak sądzę.
:)
Następna strona

Powrót do Pogoda i klimat

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies