Witam,
Planujemy zabrać do Chorwacji dziecko znajomych, kolegę naszych dzieci. Czy ktoś już zabierał obce dzieci? Jakie formalności należy spełnić?
Pozdrawiam
Andrzej
początkujący cromaniak
tturek napisał(a):nie jestem pewien czy te formalności są potrzebne
Dlaczego leżysz ? Jakie kłopoty ? Ludzie przestańcie straszyć innych !ale gdybyś w czasie jakiejś kontroli albo wizyty u lekarza, czy w szpitalu nie miał takiego papieru, no to leżysz. Ty masz kłopoty jak cholera a dziecko formalnie nie ma prawnego opiekuna
dzoony napisał(a):W 2008 roku wzieliśmy córkę znajomych...
dzoony napisał(a):W 2008 roku wzieliśmy córkę znajomych.Lecieliśmy do Dubrovnika i też czytałem na forum,że potrzeba papierek od notariusza.Zadzwoniłem do straży granicznej i powiedziano mi,że jeżeli dziecko ma paszport to żadna zgoda nie jest potrzebna(a córka znajomych ma inne nazwisko niż moje).Także żadnych problemów nie mieliśmy.Dlaczego leżysz ? Jakie kłopoty ? Ludzie przestańcie straszyć innych !ale gdybyś w czasie jakiejś kontroli albo wizyty u lekarza, czy w szpitalu nie miał takiego papieru, no to leżysz. Ty masz kłopoty jak cholera a dziecko formalnie nie ma prawnego opiekuna
dzoony napisał(a):Wątek dotyczy praworządnego wyjazdu za granicę, a nie przemytu dzieci na lewo i chwalenia się, że mi się udało.
A gdzie napisałem że przemyciłem dziecko ?Pokażesz mi bo jestem ciekawy.
dzoony napisał(a):Wątek dotyczy praworządnego wyjazdu za granicę, a nie przemytu dzieci na lewo i chwalenia się, że mi się udało.
A gdzie napisałem że przemyciłem dziecko ?Pokażesz mi bo jestem ciekawy.
dzoony napisał(a):To apeluje aby nie łamać prawa i w podróż do Chorwacji bezwzględnie zabierać paszport a nie dowód osobisty.Osoby zabierające tylko dowod osobisty mogą spotkać się z różnymi problemami np. przy korzystaniu z bezpłatnej opieki medycznej
dzoony napisał(a):To apeluje aby nie łamać prawa i w podróż do Chorwacji bezwzględnie zabierać paszport a nie dowód osobisty.Osoby zabierające tylko dowod osobisty mogą spotkać się z różnymi problemami np. przy korzystaniu z bezpłatnej opieki medycznej
Znowu nie przeczytałeś przepisów.
Bardzo Cię proszę nie mieszaj, nikomu nie pomagasz a możesz wprowadzić kogoś w błąd
Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne