Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Polaco laku noć czyli w Chorwacji z rodzinką

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
anielicanatka
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) anielicanatka » 15.02.2011 19:58

Witam wszystkich forumowiczów. Wreszcie postanowiłam napisać relacje z moich wakacji w Chorwacji podzielić się moimi wspomnieniami zdobytym doświadczeniem i tęsknotą za tym cudownym krajem.
Z góry przepraszam za błędy i te w pisowni i te w wklejaniu zdjęć i inne..(tak na wszelki wypadek)Na usprawiedliwienie dodam że pisanie relacji to dla mnie pierwszy raz...
No to zaczynam

Rozdział 1
Montowanie ekipy(hi hi)

Od dziecka mam zaszczepioną miłość do podróżowania. Sprawia mi przyjemność nie tylko jeżdżenie i zwiedzanie ale samo przygotowywanie się do wyjazdu.(Zaznaczam że w wakacje nie lubię żadnych pobytów typu All inclusive, hoteli molochów itp. )Lubię spokój, skromne warunki mieszkaniowe, żywić się we własnym zakresie oraz podróżować samochodem.
Zawsze marzyłam o tym aby zebrać ekipę znajomych i jechać z nimi na wakacje gdzieś nad morzem Rozumiecie? Dzieci się bawią na plaży my relaksujemy się wieczorkami przy piwku takie tam. Jak tak sobie rozmyślałam wpadłam na pomysł aby pojechać do Chorwacji. I się zaczęło
Znajomi:
Do Chorwacji??Tam są kamienie na plaży..nie ma piasku!!!
Na co Ja:
I co z tego za to czysta woda, nie będzie piachu w kanapkach i takie tam no i można budować coś z kamieni (nie wiem co ale coś na pewno można)
Znajomi:
No ale w czerwcu??a szkoła dzieci i co potem resztę wakacji siedzieć w domu?
Na co ja:
Jedzmy w czerwcu po rozdaniu świadectw. Unikniemy korków na granicy, tłumów na plaży no i jest taniej..a w resztę wakacji będziemy jeździć nad jeziorko albo grillować
Znajomi:
Eeeeeeee my wolimy nad Bałtyk tam taniej bliżej..
No i pękłam.
Postanowiłam ich wszystkich olać niech sobie moczą tyłki w wodzie co ma w porywach 17stopni JA JADĘ DO CHORWACJI!!
Zostaliśmy sami to znaczy ja ,mężuś i córcia. Zaczęłam planować czytać informacje o Chorwacji(między innymi trafiłam na forum)Pewnego dnia przy obiedzie rodzinnym podzieliliśmy się naszymi planami z dziadkami i szok okazało się że byliby chętni na wyjazd z nami Super pomysł Dziadki są fajni (nie jakieś zgredy tylko są Oki)Zawsze to bezpieczniej jechać w dwa auta a i córcia miałaby co wspominać więc postanowione jedziemy.
Skład: babcia starsza (czyli moja mam)babcia młodsza z dziadkiem (teście) ja, córcia i mąż.

Rozdział2
Plan podróży i walka z babcią starszą o prawo głosu(cokolwiek to znaczy)

Postanowiliśmy jechać na trzy tygodnie(stoczyłam prawdziwą bitwę z szefową o tak długi urlop)Chciałam połączyć pobyt na Istrii z wypoczynkiem na jakiejś wyspie
I znalazłam rozwiązanie:)7 dni na Istrii w mieście Poreć ośrodek Laterna. 14 dni na wyspie Ciovo. Szukałam ustronnego miejsca bez tłumów z dziką plażą i mam Mavarstica tak nazywa się zatoka którą od morza oddziela tylko lasek..żadnej ulicy przy plaży, samochodów ,nawet domów..raj
Wiem że na forum preferuje się jadę w tzw ciemno ale ja się bałam że po podróży będzie ciężko z dziadkami i córcia szukać czegoś sensownego.(To tak na usprawiedliwienie hi hi)
Jeszcze tylko poważna rozmowa z babcią starszą czyli moją mamą..Moja mama jest prawie głucha!!Serio.Cała nasza rodzina wrzeszczała jak opętana żeby tylko babcia coś usłyszała .Można było zwariować. Postanowiłam. Mama musi mieć aparat słuchowy.normalnie nie wyobrażałam sobie podroży i pobytu w Chorwacji z wrzaskiem na ustach... Zaciągnęliśmy babcie do głuchologa(laryngologa) i jest. Babcia słyszy(Dzięki Ci wynalazco tegoż urządzenia..to był strzał w dziesiątkę)Normalnie szok babcia zaczęła nas upominać żeby mówić ciszej bo ona nie jest głucha(dobre..to nie takie łatwe się oduczyć wrzeszczeć do babci )
Teraz to już naprawdę jesteśmy gotowi .Jedziemy:)
Ostatnio edytowano 03.03.2011 19:44 przez anielicanatka, łącznie edytowano 3 razy
marytka
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) marytka » 15.02.2011 20:03

tez jestem gotowa i jadę z tobą,bo podróż zapowiada sie pasjonująca :lol:
agniecha0103
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) agniecha0103 » 15.02.2011 20:06

Fajnie się zapowiada, może jeszcze parę zdjęć na okrasę?
Pozdrawiam agniecha.
anielicanatka
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) anielicanatka » 15.02.2011 20:06

Witam Martyka
coś pokręciłam i wychodzą mi jakieś dziwne znaki....nawet tytuł relacji się pochrzanił...ale trudno uczę się hi hi
anielicanatka
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) anielicanatka » 15.02.2011 20:08

witam również agnieche
Oczywiście że postaram się dodać zdjęcia(zobaczymy jak mi to wyjdzie)
myszkin
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) myszkin » 15.02.2011 20:10

Ja również zasiadam i czekam na dalszy ciąg, prosimy o fotki
maniust
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniust » 15.02.2011 20:10

anielicanatka napisał(a):Witam Martyka
coś pokręciłam i wychodzą mi jakieś dziwne znaki....nawet tytuł relacji się pochrzanił...ale trudno uczę się hi hi

Piszesz w worldzie , kopiujesz i wklejasz na forum?
Stąd te krzaki.

Pisz w notatniku , ja tak robię i wtedy wklejam na forum.
Nauczony przykładem , że miałem już sporo relacji napisanej i coś mi stronka się zawiesiła i wszystko szlak trafił. :evil:

......a przy okazji to też siadam do czytania , bo wkręcił mnie wstęp , no i jestem ciekaw jak tam dalej babcia "już nie głucha" :oczko_usmiech:
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 15.02.2011 20:10

Jestem ...

anielicanatka napisał(a):coś pokręciłam i wychodzą mi jakieś dziwne znaki...

Pewnie piszesz w Wordzie?
Albo w notatniku? Sprawdź czy zapisujesz w ANSI czy W Unicode.
Nie pamiętam które jest poprawne, ale, na pewno - to drugie :lol:

Albo: wklejasz, robisz >podgląd< sprawdzasz, poprawiasz ... Dopiero wysyłasz.

Pozdrav
majeczka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) majeczka » 15.02.2011 20:21

...witaj anielicanatko, relacja zapowiada się bardzo interesująco... :D
Jeśli możesz, a na pewno możesz popraw również tytuł swoich postów... :papa:
Jaren
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jaren » 15.02.2011 20:22

Witam i zasiadam do czytelni :)

Zapowiada się ciekawie;)
Bacaj
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bacaj » 15.02.2011 20:26

U mnie tak samo wyglądało montowanie ekipy na ten rok :evil:
Ale trzeba być twardym a nie "mientkim"... jadę sam z rodzinką :)
ps. czekam na dalszy ciąg :)
anielicanatka
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) anielicanatka » 15.02.2011 20:28

Witam wszystkich i dziękuje za uwagi postaram się pisać już bezpośrednio na forum..
majeczka mam pytanie..Jak mogę poprawić mój tytuł relacji? :oops:
maniust
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniust » 15.02.2011 20:32

majeczka nie jestem , ale jak mogę to odpowiem :D

Wchodzisz w swój pierwszy post .
Na górze po prawej masz taki przycisk "zmień"
Klikasz "zmień" i wpisujesz nowy tytuł oraz możesz poprawić te krzaczki w temacie. :wink:
anielicanatka
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) anielicanatka » 15.02.2011 20:38

Hura chyba się udało usunąć krzaki itp dzięki za cenne rady :D
Biorę się za pisanie dalszego ciągu relacji
jerzy26
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) jerzy26 » 15.02.2011 20:50

Również się zapisuję, ciekawy styl.
z pozdrowieniami jerzy26 :papa:
Następna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone