arek1972 napisał(a):Witam. Tak chciałem podpytac, czy jest możliwość korzystania z radia CB za granicami. Jeżeli tak, to na pewno wielu osobom jadącym po raz pierwszy ułatwiłoby dojazd, a i droga milej by mijała w gadce z drugim kierowcą.
mirek109 napisał(a):arek1972 napisał(a):Witam. Tak chciałem podpytac, czy jest możliwość korzystania z radia CB za granicami. Jeżeli tak, to na pewno wielu osobom jadącym po raz pierwszy ułatwiłoby dojazd, a i droga milej by mijała w gadce z drugim kierowcą.
Już w tym temacie było ale skoro nie chesz poszukać to podpowiem podpytującemu:)
1. Jest możliwość korzystania z CB radia ale nie ma z kim rozmawiać
2. Nie ma z kim rozmawiać bo prędkość nie sprzyja rozmowom )
3. Lepiej skoncentrować się na jeździe niż rozmawiając doprowadzić do nieszczęścia.
Od kilkunastu lat jestem zaprzyjaźniony z radiem CB, może bardziej z piracką częścią ale wolą porozmawiać z osobą towarzyszącą niż pytać co 3 km jak wygląda ścieżka na autostradzie )) gdy jadę 170 km/h
Radio pozostaw w domu i poświęć czas osobom z którymi jedziesz. Wiem że nasze Panie nie przepadają za tym wynalazkiem )
Powodzenia i bezpiecznej drogi
Mag napisał(a):Wiem z własnego doświadczenia, że jadąc na kilka aut z CB jazda jest mniej stresująca (ktoś się zgubi, łatwiej jest się zatrzymać na postój). Posiadam CB od kilku lat i ze znajomymi wyjeżdżamy razem, a radyjko zawsze się sprawdziło, czy to w Polsce czy poza jej granicami.
Luckhasz napisał(a):Na 2 samochody to proponuje walkie talkie - nieduży wydatek http://www.allegro.pl/item112325442_wal ... ancja.html
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi