Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Prośba o podpowiedzi: gdzie pojechać (ogolnodostepny basen)

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
mrozek
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) mrozek » 07.07.2010 13:02

Witajcie Wszyscy!

Niniejszym rozpoczynam swoją obecność na forum, które podczytuję już od pewnego czasu.

I od razu prośba o pomoc. Szukam, szperam, czytam relacje i jakoś do tej pory nie znalazłem lokalizacji o jaką nam chodzi...Do tej pory poszukiwania nasze skupiły się w okolicach Makarskiej, Orebicia, ale nie jesteśmy jakoś silnie przywiązani do tej myśli.

Wybieramy się grupą 6 dorosłych i 5 dzieciaków (3-7 lat), 2 tyg. od soboty 6 sierpnia (na miejscu). Jeżeli chodzi o nasze doświadczenia z Cro, to na razie byliśmy tylko na Istrii. Podobało się, więc mam nadzieję, że dalej na południe też się będzie podobało...

Warunki brzegowe:
- miejscowość: najchętniej obrzeża, niezbyt tłoczne, ale w zasięgu 'spacerowym' dobrze byłoby mieć bulwar, knajpki.
- BASEN: na Istrii trafiliśmy okolice Rovinji i pod ręką kamp z fajnym basenem. Rok temu sprawdziło się to świetnie (bezpieczne kąpiele, animacje na basenie). W tym roku szukamy podobnego rozwiązania. Aha i uwaga. Nie chodzi o to, by się wbijać na krzywą gębę do basenu hotelowego :)
- Plaże: ważne by dostęp był bez konieczności wspinaczki, chętnie żwirowa w okolicy.
- zakwaterowanie: apartamenty lub jeden duży (3 sypialnie + np. duża kuchnia z opcją spania dla 2-3 malców; nawet na materacach)

Wiem, że uzależnianie miejscówki od obecności basenu w pobliżu brzmi co najmniej dziwnie, ale na chwilę obecną posiadając taką grupkę maluchów pod opieką to naprawdę rozwiązanie, którego szukamy.

Czy ma ktoś z Was doświadczenia z takimi miejscami. Z góry wielkie dzięki za wszelkie podpowiedzi, pomysły, polecenia.

zdówka,
mrozek
mrozek
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) mrozek » 16.07.2010 19:32

eh... nie lubie sam sobie odpisywac, ale co tam. Chyba jeszcze bardziej nie lubie rozgrzebanych watkow bez odpowiedzi...

Zatem informacyjnie tylko. Basenu nie bedzie, ale bedzie Orebic ;)

zdrówka,
mrozek
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 16.07.2010 21:14

cóż najpierw trzeba poczytać ale nawet tego się nie chce ......... trzeba jaśnie państwu pod nos podsunąć ............... a forum to kopalnia wiedzy ............... słyszałem, że za wiedzę się płaci ............ :) widocznie nie stać ............ ;)
mrozek
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) mrozek » 17.07.2010 05:34

Drogi bluesman.

Nie wiem po czym wnosisz, że nie chciało się poczytać... brakiem wcześniejszych postów i datą rejestracji? Wierz mi, że nie nie mam w zwyczaju pytać, o ile jestem w stanie znaleźć odpowiedzi. Jeżeli po wielu godzinach spędząnych na przeglądaniu/wyszukiwaniu nie znajduję nic - wówczas pytam. I jest to często przyczyna rejestracji na forum (podobnie rzecz miała się w przypadku CRO.pl, na którym od ponad roku znajdowałem odpowiedzi na wszystkie nurtujące mnie pytania).

Twój komentarz nie dość, że nie wniósł nic do tematu, jest bezzasadnie sarkastyczny... więc proszę Cię, zastanów się nieco dłużej przed kolejnym atakiem, ok?
No, ale zakończmy ten niemiły wątek, a przejdźmy do meritum.

Jesteś w stanie poradzić w temacie, o który pytałem? Jeżeli ja nie skorzystam (miejsce już zaklepane), to być może innym pojawią się podobne pytania.

zdrówka, mrozek

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone