Witajcie Wszyscy!
Niniejszym rozpoczynam swoją obecność na forum, które podczytuję już od pewnego czasu.
I od razu prośba o pomoc. Szukam, szperam, czytam relacje i jakoś do tej pory nie znalazłem lokalizacji o jaką nam chodzi...Do tej pory poszukiwania nasze skupiły się w okolicach Makarskiej, Orebicia, ale nie jesteśmy jakoś silnie przywiązani do tej myśli.
Wybieramy się grupą 6 dorosłych i 5 dzieciaków (3-7 lat), 2 tyg. od soboty 6 sierpnia (na miejscu). Jeżeli chodzi o nasze doświadczenia z Cro, to na razie byliśmy tylko na Istrii. Podobało się, więc mam nadzieję, że dalej na południe też się będzie podobało...
Warunki brzegowe:
- miejscowość: najchętniej obrzeża, niezbyt tłoczne, ale w zasięgu 'spacerowym' dobrze byłoby mieć bulwar, knajpki.
- BASEN: na Istrii trafiliśmy okolice Rovinji i pod ręką kamp z fajnym basenem. Rok temu sprawdziło się to świetnie (bezpieczne kąpiele, animacje na basenie). W tym roku szukamy podobnego rozwiązania. Aha i uwaga. Nie chodzi o to, by się wbijać na krzywą gębę do basenu hotelowego
- Plaże: ważne by dostęp był bez konieczności wspinaczki, chętnie żwirowa w okolicy.
- zakwaterowanie: apartamenty lub jeden duży (3 sypialnie + np. duża kuchnia z opcją spania dla 2-3 malców; nawet na materacach)
Wiem, że uzależnianie miejscówki od obecności basenu w pobliżu brzmi co najmniej dziwnie, ale na chwilę obecną posiadając taką grupkę maluchów pod opieką to naprawdę rozwiązanie, którego szukamy.
Czy ma ktoś z Was doświadczenia z takimi miejscami. Z góry wielkie dzięki za wszelkie podpowiedzi, pomysły, polecenia.
zdówka,
mrozek