I jeszcze jedno z powodu drogich winiet SLO nie jadę przez Austrię, do tego boję się korków w piątek, w sobotę rano...
Chyba Chyżne?
mapa:
Za wszelką pomoc dziękuję !
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
petr napisał(a):Nieciekawe rozwiazanie wybrales, przeciez jadac na poludnie CRO przez Slowenie przejezdza sie okolo 60 km, i bez problemu mozna ominac platny odcinek tym bardziej ze nawet jesli jechalbys z winieta to i tak ona obowiazuje tylko na polowie drogi za Mariborem juz bez winiety bo kierujesz sie na Zagreb. Jadac przez Polske i dalej tak jak wyznaczyles Slowacje stracisz kupe czasu. Mi osobiscie bardziej odpowiada wariant W-wa -Czestochowa- Cieszyn - Brno- Wieden- Graz - Slowenia(objazd platnej czesci) -zagreb i dalej A1
.png)
arturac napisał(a):trasę wschodnią - czyli?
.png)
wojciech70 napisał(a):petr napisał(a):Nieciekawe rozwiazanie wybrales, przeciez jadac na poludnie CRO przez Slowenie przejezdza sie okolo 60 km, i bez problemu mozna ominac platny odcinek tym bardziej ze nawet jesli jechalbys z winieta to i tak ona obowiazuje tylko na polowie drogi za Mariborem juz bez winiety bo kierujesz sie na Zagreb. Jadac przez Polske i dalej tak jak wyznaczyles Slowacje stracisz kupe czasu. Mi osobiscie bardziej odpowiada wariant W-wa -Czestochowa- Cieszyn - Brno- Wieden- Graz - Slowenia(objazd platnej czesci) -zagreb i dalej A1
Słuchaj Petr, okej ale znalazłem na cro.pl opis, że ten objazd to jest dziurawy jak ser szwajcarski.
.png)
RobZel napisał(a):Witam "sąsiada" (z Zacisza)
Ja skłaniam się do trasy przez Barwinek.
Opisy innych forumowiczów o tegorocznych robotach drogowych na trasach przejazdowych przez północno - zachodnia Słowację trochę mnie zniechęcają.
Poza tym czas na "nowe doświadczenia" (dotychcas dwukrotnie jechałem przez Zilinę)
pozdrawiam życząc przyjmenych wrażeneń
PS. Przyznać muszę, że nie analizowałem drogi przez Czechy
.png)
petr napisał(a):wojciech70 napisał(a):petr napisał(a):Nieciekawe rozwiazanie wybrales, przeciez jadac na poludnie CRO przez Slowenie przejezdza sie okolo 60 km, i bez problemu mozna ominac platny odcinek tym bardziej ze nawet jesli jechalbys z winieta to i tak ona obowiazuje tylko na polowie drogi za Mariborem juz bez winiety bo kierujesz sie na Zagreb. Jadac przez Polske i dalej tak jak wyznaczyles Slowacje stracisz kupe czasu. Mi osobiscie bardziej odpowiada wariant W-wa -Czestochowa- Cieszyn - Brno- Wieden- Graz - Slowenia(objazd platnej czesci) -zagreb i dalej A1
Słuchaj Petr, okej ale znalazłem na cro.pl opis, że ten objazd to jest dziurawy jak ser szwajcarski.
Szczerze mowiac nie wierze zeby na objezdzie w Slowenii byly dziury jechalem tam w zeszle lato i droga byla idealna, w tym roku za miesiac sprawdze, o dziurach na 86 jadac przez Wegry to widzialem opisy, ale o Slowenii nie.
.png)
JAREKPIOTROWICZ napisał(a):arturac napisał(a):trasę wschodnią - czyli?
Warszawa - Tarnobrzeg - Barwinek - Koszyce (ok 520 km) jak podał autor postu.
Ja bym ją jednak zmodyfikował tak:
Warszawa - Radom - Kielce - Tarnów - Konieczna - Koszyce (ok. 500 km).
Odległość praktycznie ta sama, ale imho droga lepsza.